Een verzwaringsdeken: ontdek beter slapen

Lig je ‘s avonds veel heen en weer te draaien omdat je wéér niet kan slapen? Of wordt je vaak wakker in de nacht? Dat kan ontzettend vervelend zijn natuurlijk. Je wilt natuurlijk fris en fruitig opstaan en met goede moed de dag beginnen, maar hier heb je wel een goede nachtrust voor nodig. Heb je bijna alles al geprobeerd? Van natuurlijke slaapmiddelen tot yoga-oefeningen voor het slapen gaan? En heeft het nog steeds niet geholpen? Wellicht helpt een verzwaringsdeken! Wat dit precies is? We leggen het in dit artikel uit. Lees snel verder! 

Wat is een verzwaringsdeken? 

Een verzwaringsdeken is een zware deken. Zo’n deken kan wel 9 kilo zwaar zijn! Het is afhankelijk van jouw lichaamsbouw en gewicht welke deken het beste bij jou past. De dekens kunnen gevuld zijn met verschillende stoffen om ze zwaarder te maken, zoals bijvoorbeeld glasparels. Deze zijn dan ‘ingepakt’ door verschillende lagen zachte stof, zodat u alsnog heerlijk ligt. 

Wat doet een verzwaringsdeken?

Zo’n zwaartedeken is leuk, maar wat voor effect heeft het precies? Een verzwaringsdeken drukt met zijn gewicht zachtjes op uw hele lichaam. Dit zorgt ervoor dat je gaat slapen met een geborgen gevoel: het voelt namelijk net als het krijgen van een knuffel. Ook ontspant je zenuwstelsel door de druk, waardoor je ontspant. De aanmaak van melatonine en serotonine bevordert dan en je kunt heerlijk snel in slaap vallen én ook nog eens dieper slapen. Ideaal dus als je een moeilijke slaper bent. 

Voor wie is een verzwaringsdeken? 

Een verzwaringsdeken is voor iedereen. Wanneer je moeilijk slaapt (veel wakker liggen of moeilijk in slaap vallen) is dit een ideale oplossing. Ook wanneer je goed slaapt is een verzwaringsdeken een aanrader: hij zorgt er namelijk voor dat je nog dieper slaapt en meer uitgerust wakker wordt. De verzwaringsdeken wordt ook vaak gebruikt bij kinderen of mensen met ziektes waar prikkeling een belangrijke factor is. Denk bijvoorbeeld aan autisme of ADHD. Voor hen is de verzwaringsdeken een uitkomst, omdat slapen voor hun extra lastig is. 

https://www.huis-site.nl/kweektafel/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten