VL Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Een specialist inschakelen voor vloerisolatie of zelf uitvoeren?

Velen zijn je al voor geweest en hebben in vloerisolatie geïnvesteerd om zo het wooncomfort thuis te verhogen en de maandelijkse energierekening te verlagen. Je gaat hierbij echter moeten bepalen of je zelf aan de slag gaat met het isoleren van de vloer, of als je een specialist gaat inhuren voor de taak. Ga direct door met het lezen van de tekst hieronder om te weten wat de beste keuze is: het inschakelen van een specialist voor vloerisolatie of zelf het isolatiewerk uitvoeren.

 

Vloerisolatie en de mogelijkheden

Je hoeft nooit meer last te hebben van blote voeten op een vloer. Met vloerisolatie wordt de vloer op optimale wijze geïsoleerd waardoor er geen sprake meer is van onnodig warmteverlies. Een standaard woning verliest ruim 15% van alle warmte via de vloer. Door de vloer te isoleren moet je minder gaan stoken om de woning warm te houden waardoor de maandelijkse energiekosten flink omlaag gaan. Daarnaast zal het wooncomfort stijgen dankzij de aangename en constante binnentemperatuur.

 

Kan je je eigen vloer isoleren?

Ben je een echte doe-het-zelver die over de juiste mate van ervaring en kennis beschikt met het isoleren van een vloer, heb je voldoende tijd vrij en wil je de juiste gereedschappen en materialen wel in huis halen, dan kan je een poging wagen en je eigen vloer isoleren. Je bespaar hierdoor ruim 35% op de kosten van vloerisolatie, maar onthoud dat je niet verzekerd bent van correct isolatiewerk en topkwaliteit verzekerd bent en dat je geen garantie krijgt op de vloer. Het inhuren van een specialist voor het aanbrengen van vloerisolatie is meestal een vereiste als je de garantie op je vloer wilt behouden.

 

Waarom kiezen voor een specialist?

Er komen verschillende voordelen kijken bij het inhuren van een specialist voor jouw vloerisolatie. Denk zo aan de tijdsbesparing aangezien specialisten efficiënt te werk gaan. Daarnaast ben je van hoogwaardig kwaliteit verzekerd, krijg je deskundig advies over de mogelijkheden en krijg je garantie op de geïsoleerde vloer waardoor je goed gedekt bent mocht er in de toekomst iets verkeerd gaan met je vloer.

 

Een betrouwbare specialist vinden

Bij het inhuren van een specialist voor vloerisolatie is het belangrijk om te kiezen voor betrouwbaarheid. Een betrouwbare specials biedt namelijk topkwaliteit waardoor je van een hoger rendement en een langere levensduur verzekerd bent. Vind een betrouwbare specialist op de volgende manier:

  • Vergelijk eerst meerdere opties.
  • Ga na welke keurmerken gevoerd worden.
  • Check of de specialist lid is van een brancheorganisatie.
  • Ga na of er reviews of beoordelingen zijn.
  • Ga na hoeveel garantie je krijgt.

 

Besparen op de kosten van een specialist

Je kunt op de kosten besparen door meerdere lokale specialisten met elkaar te vergelijken zodat je kunt kiezen voor de meest voordeligste optie voor vloerisolatie. Daarnaast kan je zoeken naar acties en aanbiedingen, je kunt gebruik maken van de subsidie of van de btw verlaging, je kunt samen met de buren werken voor kwantumkorting of de vloer zelf installeren om op de arbeidskosten te besparen.

 

Gerelateerde artikelen

Vliem Schilderwerken heeft de beste schilder in Lunteren

Tips voor een verlicht en ruim (ogend) huis

Kant en klare kachelpijp pakketten van Warmfire