Een kapotte afzuigkap zelf repareren

VL wonen

De afzuigkap is een essentieel onderdeel van de keuken. Zonder afzuigkap staat de hele woning namelijk binnen enkele momenten helemaal blauw van de rook. Dit kan irritatie aan de ogen en luchtwegen opleveren en is allesbehalve gezond. Daarom is het ook zo belangrijk om een kapotte afzuigkap zo snel mogelijk te repareren. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit precies doet. 

Simpele reparaties
Een afzuigkap hoeft natuurlijk niet direct in zijn geheel niet meer te werken. Soms is slechts een klein onderdeel kapot gegaan, zoals bijvoorbeeld het lampje. Het lampje vervang je heel eenvoudig door het klepje waarachter het lampje zit los te halen. Daarna vervang je het lampje met een nieuwe lamp met dezelfde fitting. Haal voordat je begint met klussen wel altijd voor de veiligheid de stekker van de afzuigkap uit het stopcontact. 

Een afzuigkap in werking maakt altijd een zuigend geluid, maar soms begint de kap opeens opvallend veel lawaai te maken. Dit betekent vaak dat de luchtafvoer niet helemaal goed meer is. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een loszittende buis of verkeerde of versleten koolstoffilter. Maak de platen bij het vetfilter los om dit te controleren en vervang het koolstoffilter eventueel. Soms is het al genoeg om het filter simpelweg even schoon te maken. 

 

Niet werkende afzuigkap

Het grootste probleem: de afzuigkap gaat helemaal niet meer aan. Voordat je online direct een nieuwe afzuigkap bestelt, is het verstandig om te controleren of de kap überhaupt is aangesloten op stroom. Het kan zijn dat de stekker los is gekomen of er schade is ontstaan aan het stopcontact. Als een afzuigkap helemaal niet meer werkt, kan het zo zijn dat de motor moet worden vervangen. De voordeligste optie is om zelf een nieuwe motor voor de afzuigkap aan te schaffen en deze ook zelf te vervangen. Een nieuwe motor en andere afzuigkap onderdelen koop je op Fixpart.nl

 

https://fixpart.nl/nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten