Een huis verbouwen voor een nieuwe indeling

Je kan om verschillende reden de indeling van je huis veranderen. Je komt bijvoorbeeld in een nieuwe levensfase terecht waarbij je wel een extra kamer kan gebruiken. Of je wilt juist een ruimte uitbreiden. Zelfs de badkamer kun je anders inrichten. Het mooie aan een huis is dat je, afgezien van draagmuren, in principe alles kunt slopen en veranderen.

Wat wil je bereiken met de verbouwing?

Waar ik zelf achter ben gekomen is dat je goed moet nadenken over de nieuwe indeling van je huis en of dat logisch is. Daar had ik best wat moeite mee. Aangezien je een gesloopte muur niet zomaar weer terug kan plaatsen ben ik voor de zekerheid naar een woonwinkel gegaan voor advies. Deze woonwinkel in Borne heeft me van uitstekend advies voorzien. Ze hebben zelfs een 3d ontwerp gemaakt van hoe het eruit zou komen te zien en waar ik allemaal aan moeste denken. Dat heeft me enorm geholpen.

Denk aan de aanvraag van vergunningen

Voor een inpandige verbouwing heb je meestal geen last van al teveel papierwerk. Dus vergunningen aanvragen hoeft meestal niet. Maar zodra je ook maar het minste of geringste uit wilt bouwen moet daar wel aandenken. Zelfs voor een kleine aanpassing zoals bijvoorbeeld een dakopbouw moet er een vergunning worden aangevraagd. Het zou je maar gebeuren dat je de hele verbouwing voor niks hebt gedaan. 

Kosten van een verbouwing

De kosten van een verbouwing kunnen heel erg variëren. Heb je zelf de kennis, handigheid, en hulp in huis om een verbouwing uit te voeren dan kan dat heel wat schelen in de portemonnee. Ook hierin geldt: maak eerst een planning met een daarbij behorende begroting.

Decoratie

Ben je klaar met de verbouwing? Dan is het nu tijd voor de decoratie. Denk daarbij aan nieuwe muurbekleding, een nieuwe vloer, raamdecoratie en nieuw meubilair. Veel om aan te denken. Ook hiervoor zijn er deskundigen die je uitstekend kunnen helpen. Zelf ben ik naar Kötter living in Oldenzaal gegaan voor advies.

Alles op een rijtje

Om het allemaal nog even op een rijtje te zetten, zodat het renoveren van je huis een stuk gemakkelijker wordt:

  • Zet op papier wat je wilt veranderen

  • Stel een budget vast

  • Zorg dat alles duidelijk is voordat je begint met verbouwen

  • Alle vergunningen moeten aangevraagd zijn

En nu: klussen maar!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten