Een huis kopen als starter

VL wonen

Wanneer je voor de eerste keer een huis wil kopen, zal je merken dat er heel wat op je afkomt. Een aankoopmakelaar kan u hierbij helpen. Het is tegenwoordig voor starters moeilijker gemaakt om bij een bank geld te lenen voor de aankoop van een woning. Ondanks dat het lastiger is, is het niet onmogelijk. Nu de rentes zo laag zijn, is het kopen van een woning nog steeds aantrekkelijk. Het kopen van een starterswoning is op de langere duur goedkoper dan het huren van een woning. Je kunt een hypotheek krijgen als je inkomen hoog genoeg is. Echter moet je vandaag de dag, wel meer eigen geld meebrengen dan een aantal jaren geleden. In deze blog zetten we de oplossingen voor je op een rijtje.

Bezichtigen van de woning

Zodra je een huis gevonden hebt dat binnen je budget lijkt te passen, kun je een bezichtiging inplannen. Hierbij is het belangrijk dat je goed let op de positieve punten van een woning, maar ook op mogelijke gebreken. Door dit tegen elkaar af te wegen kun je beslissen of deze woning een goede koop voor jou zou zijn.

Oplossingen voor het kopen van een huis als starter

De woningmarkt wordt steeds krapper en complexer. Het is daarom verstandig om een gespecialiseerde aankoopmakelaar in de arm te nemen. De makelaar zal alle mogelijkheden die passen bij jouw situatie met je bespreken. Wanneer je een woning op het oog hebt, weet je ook wat je aan hypotheek nodig hebt. Je kunt hiervoor naar de bank of een hypotheker gaan, maar als starter kun je in sommige gemeenten een zogenoemde startersregeling treffen. Zo’n startersregeling is een lening boven op je maximale hypotheek die je van de bank kunt krijgen. Over de starters lening hoef je de eerste drie jaar geen aflossing of rente te betalen. Vaak is het echter wel zo dat gemeenten hier jaarlijks een bedrag voor vrijmaken, en als dat bedrag bereikt is er geen nieuwe leningen meer verstrekt kunnen worden.

Meer informatie? Neem contact op!

Wil je meer informatie over een huis kopen als starter, of heb je interesse in een van onze diensten? Neem dan contact met ons op, of kom bij ons langs op een van onze vestigingen in Amstelveen of Uithoorn. De koffie staat klaar!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten