Een houten vloer koop je bij Bax houthandel

VL wonen

Houten vloeren zijn een cruciaal onderdeel van het ontwerp van elk huis en het is een beslissing die je niet heel vaak in je leven neemt en waar je heel graag jarenlang plezier aan wilt beleven. Een houten vloer is zeker geen goedkope aangelegenheid die je niet wilt verknoeien of waar je later spijt van wilt hebben. In dit blog meer over de visgraat houten vloeren van Bax houthandel.

Als je aan het onderzoeken bent of visgraat houten vloeren wel of niet iets voor je zijn, geef je waarschijnlijk om de algehele esthetiek van je huis en wil je er zeker van zijn dat je ontwerpkeuzes een impact hebben en je die WOW-factor geven. Je wilt als het even kan liever niet kiezen voor een saaie vloer die de glans van al het ander moois in je huis weghaalt.

Visgraat vloeren zijn allesbehalve saai. Ze hebben een flair en maken een statement vanaf het moment dat je de ruimte binnenkomt en dat is misschien wel precies wat je zoekt! Het is een uniek design element dat je niet elke dag ziet, dus het ziet er op maat en high-end, terwijl deze vloer je huis veel warmte en karakter geeft.

Voordat je de keuze maakt om een visgraat houten vloer in je huis te laten leggen, zijn er een paar dingen die je in overweging moet nemen.

Denk goed na over je budget

Eerst en vooral, visgraat vloeren zijn niet goedkoop. Alle houten vloeren hebben natuurlijk hun prijs, maar een houten vloer in visgraat motief, kan een aanslag op je budget vormen. Het leggen is nogal gecompliceerd en vereist een vakman en meer materiaal als gevolg van het patroon.

Hierdoor kan het zijn dat je moet rekenen met ongeveer 30% meer qua kosten voor in visgraat gelegde houten vloeren dan traditioneel gelegde houten vloeren. Het is zeker goed om je dit te realiseren als je dat extra WOW effect die een visgraat vloer je zal bieden., wil hebben.

Visgraat vloeren komen het beste tot hun recht in een ruimte waar het patroon goed opvalt. Een grotere ruimte is hiervoor beter geschikt dan een kleine ruimte. Ze zijn prachtig in een grote ruimte zoals de woonkamer.

Je hoeft geen visgraat houten vloeren in je hele huis te leggen. In feite zien ze er het beste uit als ze alleen in bepaalde ruimtes worden gebruikt, zodat ze daardoor ook speciaal aanvoelen. Vaak is het installeren van visgraat houten vloeren in een woonkamer al genoeg om een statement te maken, zonder dat je deze vloer door de rest van je huis hoeft te leggen.

Waar koop je visgraat houten vloeren?

Er zijn honderden plaatsen waar je een visgraat houten vloer kunt kopen. Van lokale winkels tot online retailers, kun je alle verschillende soorten houten vloeren, kleuren, soorten, en maten kopen. De vloer hoeft niet als visgraatpatroon aangemerkt te zijn om deze toch in een visgraat patroon te kunnen leggen. Alle planken moeten even breed zijn en de installateur maakt het visgraatmotief op het moment dat hij elke plank legt.

Om er echter zeker van te zijn dat je een kwaliteitsproduct koopt, moet je weten waar je op moet letten. Dit kan een heel aparte blog post op zichzelf zijn omdat er zoveel is om je over te informeren. In het algemeen geldt, koop een vloer bij Bax houthandel.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten