Een glazen hanglamp voor in elke ruimte

VL wonen

Als je niet zo goed weet welke stijl lamp goed past in een bepaalde ruimte, dan kun je altijd nog voor een glazen hanglamp gaan. Glas heeft namelijk een hele neutrale uitstraling, en dus past het bijna overal bij. Het is nu eenmaal transparant, en dus neemt het de kleur aan van de omgeving. Overigens kun je ook een glazen hanglamp kopen van zogeheten melkglas of rookglas. Melkglas is een wittere variant glas, en rookglas is wat grijzig. Beide exemplaren zien er heel mooi uit, en voegen echt iets toe qua sfeer. Wil je liever een heel neutraal design? Dan koop je beter een volledig transparant exemplaar. Deze past in vrijwel elke ruimte.

 

Glazen hanglamp als eyecatcher

Maar weinig mensen zien in hoeveel een mooie lamp kan betekenen voor de sfeer in huis. Een grote glazen hanglamp is weliswaar deels transparant, maar hij kan ontzettend sfeervol zijn. Het ligt natuurlijk aan het formaat lamp dat je aanschaft, maar besef je wel dat een mooie, opvallende lamp echt als eyecatcher kan fungeren. Besteed dus niet alleen aandacht aan alle meubels in huis, maar vergeet ook zeker de verlichting niet. Een goed gekozen hanglamp is (of deze nu van glas is of niet) in veel gevallen zelfs sfeerbepalend.

 

Bezoek eens een luxe lampenwinkel, dan zie je vanzelf hoe origineel lampen kunnen zijn. De meeste mensen kijken niet verder dan de exemplaren in bouwmarkten en de grote, bekende woonwinkels, en dat is echt zonde. Ze verkopen weliswaar ook vaak glazen lampen, maar je ziet duidelijk verschil met een glazen hanglamp uit een designwinkel of een standaard meubelzaak. De eerste is gewoon net wat unieker en valt veel meer op in huis. Bovendien heb je dan iets wat niemand anders heeft, en daar is ook wat van te zeggen, niet?

 

Welke materialen hanglampen zijn er allemaal?

Klinkt het idee van zo’n glazen hanglamp je heel leuk maar wil je ook weten wat er nog meer in lampenwinkels te vinden is? Logisch, want zo’n lamp moet jaren meegaan, en dus wil je wel de juiste keuze maken. Naast een luxe glazen hanglamp vind je in een lampenwinkel ook veel lampen van rvs of staal. Dit is een heel gangbaar materiaal voor lampen, en oogt super modern. Lampen van dit materiaal zijn perfect in hele minimalistische of moderne interieurs met een design-achtige stijl. Ze ogen vaak wat killer, maar dat is dan ook precies wat mensen met zo’n design interieur voor ogen hebben.

 

Hanglampen van rotan of riet

Daarnaast zie je tegenwoordig ook steeds vaker hanglampen van rotan of riet. Deze zijn perfect voor in vintage-achtige interieurs, of huizen met veel kleuren en natuurlijke elementen. Zo’n rotan lamp is net als een glazen hanglamp eigenlijk heel gemakkelijk te combineren. Hij past namelijk in veel verschillende interieurstijlen, in tegenstelling tot een lamp van rvs. Als je dus echt niet weet wat voor iets je moet kiezen, maar je wilt wel zeker weten dat het in je interieur past, kies dan voor een rotan of glazen hanglamp van LampTwist, dan zit je altijd goed.

 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten