VL Wonen
Design en ontwerp

Een duurzame keuken in 3 stappen

Alles wordt verduurzaamd. Auto’s, groene energie, windmolens, zonnepanelen op je dak en natuurlijk de warmtepomp. Maar als je dan toch al zo goed bezig bent, waarom dan niet ook je keuken verduurzamen?

 

In deze blog komt je te weten hoe jij je keuken direct duurzamer kunt maken in 3 simpele stappen.

 

Stap 1: Een duurzame keuken begint bij duurzame apparatuur

Je keukenblok verbruikt niet zoveel. Je kastjes ook niet. Het is dus de meest voor de hand liggende en logische uitkomst dat je focus en aandacht als eerste uit gaat naar de dingen waarmee je kookt. Tegenwoordig zit er overal op elk apparaat zo’n handig stickertje. Het duurzaamheidslabel noemen we dat. De meeste apparaten die veel verbruiken zijn dan wel een stukje goedkoper, maar de kwaliteit is minder en het verschil in verbruik komt vanzelf wel een keer met je energierekening mee. Ga voor duurzaam! Kies de groene apparatuur!

 

Stap 2: Kook op inductieplaten

Ja, we moeten er echt aan geloven vroeg of laat. We willen van dat gas af. Er zit een luchtje aan dat spul. Het is niet duurzaam en op lange termijn onhoudbaar om te blijven koken op gas. Over een jaar of 10 is dat écht verleden tijd, dus waarom zou je er niet gewoon nu al voor kiezen om over te stappen op koken op inductie platen? Het is duurzamer, zuinig in gebruik en ook nog eens makkelijke schoon te houden!

 

Stap 3: Stop een recirculatiefilter in je afzuigkap

Ventileren tijdens het koken in je kwaliteit keuken is een must als je niet wil dat al het vocht blijft hangen. Daarom hebben we zo’n handige afzuigkap uitgevonden! Echter! Die handige afzuigkap zuigt wel mooi alle warmte je huis uit! Doodzonde, onnodig duur en te voorkomen! Een modaal gezin blaast voor 200 euro’s warme lucht naar buiten per jaar. Dat gaat jou niet meer gebeuren nu je dit weet! Vanaf 2021 is het trouwens voor nieuwbouwwoningen ook gewoon verplicht om een recirculatiefilter in je afzuigkap te plaatsen.

https://paulknip.nl/kwaliteit-keukens/

Gerelateerde artikelen

Marjanka Jonkers Sluit Zich Aan Bij Modern Dutch Art

Prachtige design meubels

Zelf een stoel bekleden

Tips voor het restylen van je huis