VL Wonen
Woning en Tuin

Onderhoudsarme tuin voor bij jou thuis

Nu dat het zomerseizoen weer voor de deur staat, maken we allemaal weer veel gebruik van onze tuin. Sommigen van ons hebben onze tuin dan ook helemaal zomerklaar gemaakt. Anderen gaan juist net beginnen. Tijdens de zomer kunnen we met hittegolven te maken hebben. Door de warmte kun je namelijk erg moe worden en om die reden willen we dan ook zo weinig mogelijk ondernemen. Het is dan fijn als onze tuin zo weinig mogelijk onderhoud nodig heeft. Wil jij weten hoe je jouw tuin zo onderhoudsarm mogelijk kunt maken? Of wil je juist aanvullende tips hiervoor? In dit artikel vertellen wij je hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Ben je al een beetje benieuwd? Lees dan snel verder!

 

Groen in plantenbakken

Vaak kiezen we ervoor om mooie planten, bloemen of zelfs bomen in onze tuin te planten. Dit zorgt ervoor dat de tuin net wat meer sfeer krijgt. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw tuin de uitstraling van een paradijs uit een sprookje krijgt. Door het groen in plantenbakken te doen, kun je ervoor zorgen dat je tuin er geordend uitziet. Daarnaast is het fijn als je het groen niet elk jaar hoeft te verpotten. Om dit te voorkomen kun je het beste kiezen voor plantenbakken van polyester. Hiermee kun je bomen kweken en al je plantjes en bloemen optimaal laten doorgroeien. Om een leuk speels effect te creëren, kun je het beste kiezen voor deze plantenbakken in verschillende formaten. Het fijne aan deze potten is dat ze dus lang meegaan en dat je er gedurende vijf jaar garantie op hebt. 

 

Een groene tuin

Naast het hebben van plantenbakken van hoge kwaliteit, willen velen van ons gras in de tuin hebben. Door gras in je tuin te hebben kun je extra genieten van een groene tuin. Ook gras kun je onderhoudsarm in de tuin hebben. Het eerste wat je kunt doen is een duidelijk afgebakend deel van de tuin reserveren voor een kleine gazon. Zo heb je maar een klein stuk gras dat je kunt maaien wanneer het gras hoog groeit. Daarnaast kun je dit ook doen door te kiezen voor een speciaal graszaad. Deze zaden zijn onderhoudsarme graszaden. Hierbij kun je kiezen uit de volgende soorten: Barenbrug Mow Saver, Barenbrug Water Saver of Barenbrug Resilient Blue Lawn.

 

Kortom, kun je jouw tuin onderhoudsarm maken door gebruik te maken van plantenbakken die gemaakt zijn van polyester. Deze bakken gaan lang mee en je hebt er vijf jaar garantie op. Wil je gras in je tuin hebben? Dan kun je kiezen voor onderhoudsarme graszaden zoals: Barenbrug Mow Saver, Barenbrug Water Saver of Barenbrug Resilient Blue Lawn.

Gerelateerde artikelen

Macrame aan de muur

Verwelkom bezoekers met automatische schuifdeuren

Het organiseren van een webinar

De voordelen van een trampoline

Waarom kiezen voor een koudschuim topper?

Je bank laten reinigen