Een deurluifel voor je voordeur?

Wat is een deurluifel eigenlijk? Het woord luifel betekent de uitbouw aan de voorgevel, ook wel een afdak genoemd. Een deurluifel is dus een item die je ziet terugkomen bij de voordeuren van de huizen van mensen. Dit item is de afgelopen jaren sterk in populariteit gegroeid. Dit komt door de voordelen die het product biedt en door de mooie stijlen en soorten die zijn te krijgen. Wil je meer weten over deurluifels? Lees dan zeker verder. Verder in deze blog worden verschillende voordelen besproken en wordt aangegeven uit welke soorten jij kunt kiezen voor jouw voordeur.

Waarom een deurluifel kopen?

Een deurluifel brengt verschillende voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van een deurluifel is dat het beschermt tegen slecht weer. In Nederland hebben we maar al te vaak te maken met regenachtige dagen en dan is een mooie luifel boven deur zeker een aanrader. Het zal vast wel is voorgekomen dat je met boodschappen voor de deur staat en je sleutels nog ergens moet vinden. Niks is zo vervelend als je dan nat aan het worden bent ben je boodschappen. Een deurluifel beschermt je daarvoor. Dit zelfde geld voor visite. Je wilt natuurlijk graag je visite zo goed mogelijk ontvangen. Het zou vervelend zijn als je visite in de kou of regen moet wachten tot jij de deur open doet. Tevens bescherm je ook de binnenkant van je woning bij het open doen van de voordeur. Voor nog betere bescherming tegen de regen kan je naast de standaard deurluifels ook bescherming kopen voor aan de zijkant. Zo zijn jij en de visite ook beschermt tegen harde wind en regen die van verschillende kanten naar binnen kan waaien. Een ander voordeel van een deurluifel is de uitstraling. Een mooie stijlvolle deurluifel kan net even wat meer geven aan de voorkant van jouw huis. Er zijn vele mooie soorten en materialen deurluifels te krijgen die perfect bij jouw huis en voordeur passen.

Soorten en stijlen deurluifels

Elk mens heeft zijn of haar eigen smaak en daarom zijn er ook verschillende soorten en materialen deurluifels te krijgen. Een populair materiaal is glas. Met een glazen deurluifel laat je de woning zeer modern ogen en deze glazen luifels passen ook bij elk huis. Het enige nadeel is dat deze deurluifels duurder zijn dan andere materialen. Als je een goedkopere deurluifel wilt hebben kom je al snel uit bij de houten of kunststof deurluifels. Deze luifels hebben als groot voordeel dat je ze op maat kan maken, maar je moet deze wel goed blijven onderhouden om de mooi uitstraling te houden. Een andere mooie optie is de aluminium luifel. Dit is een luifel die geen onderhoud nodig heeft en een unieke uitstraling met zich mee kan brengen. De laatste optie is dat je ook staal terug laat komen in de deurluifels. Er zijn deurluifels te krijgen waar de verschillende materialen worden gebruikt. En dit kan dus een heel mooi kunstwerk zijn aan de muur van jouw huis. Om de deurluifels nog mooier naar voren te laten komen is er ook de optie om verlichting toe te passen. Er worden verschillende deurluifels verkocht met ingebouwde ledverlichting.

Vormen

Er is een groot aanbod in deurluifels van verschillende materialen en in verschillende stijlen, maar er zijn ook verschillende vormen te krijgen. De meest bekende zijn de platte deurluifels. Deze deurluifels kan je dus ook echt zien als afdakje. Naast de platte deurluifels heb je ook de gebogen luifels. Deze deurluifels hebben een aparte uitstraling, maar zorgen wel voor een meer unieke uitstraling.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten