Dit is de toegevoegde waarde van een aankoopmakelaar

VL wonen

Het kopen van een huis is een grote stap in het leven. Het is vaak een ingewikkeld proces en er komen veel dingen bij kijken. Naast dat je te maken krijgt met verschillende contracten en alle juridische aspecten die daarbij komen kijken, gaat het ook nog eens om heel veel geld. Geld dat je liever niet verkeerd gaat investeren. Om te voorkomen dat je gaat investeren in een huis dat het niet waard is, kan je de hulp inschakelen van een Apeldoornse makelaar

Waarom een makelaar?

Bij het kopen van een huis heb je te maken met twee partijen, namelijk de verkopende partij en de kopende partij. De verkopende partij wil het huis natuurlijk zo goed mogelijk verkopen. Een makelaar weet precies welke foto’s en teksten er op internet moeten komen te staan, om het huis zo goed mogelijk in de markt te zetten. Daarnaast is een verkoopmakelaar gespecialiseerd in het verkopen van huizen en zal er alles aan doen om het zo gunstig te laten verlopen voor zijn partij. Dat betekent dat hij een zo hoog mogelijke prijs wil betalen. Jij, als koper, wil natuurlijk zo min mogelijk betalen. In je eentje ben je niet opgewassen tegen de kennis in kunde van een verkoopmakelaar. Het is daarom erg slim om een aankoopmakelaar in te schakelen. Zij hebben veel ervaring in dit spelletje en weten waar ze op moeten letten. Ook kennen ze de markt, waardoor ze kunnen inschatten of de vraagprijs een redelijke prijs is. 

Inzicht in de markt

Doordat een makelaar veel kennis heeft van de markt, weten ze vaak ook eerder welke woningen er in de verkoop komen. Vaak weten ze het eerder dan wanneer de woningen op Funda of welke andere site dan ook worden geplaatst. Doordat zij zo dicht op het vuur zitten en op de hoogte zijn van jouw wensen, kunnen ze je een seintje geven voordat het huis officieel in de verkoop gaat. Op die manier kan je de markt voor zijn en dus je huis al hebben gekocht, voordat deze op de officiële kanalen kwam te staan. De kans op een geschikte woning wordt daarmee een stuk groter. Zonder makelaar ben je vaak te laat, waardoor je achter het net vist.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten