Een checklist van zaken die een dieptereiniging moet bevatten

VL wonen

Een dieptereiniging van de keuken van je horecazaak is meer dan een kanaalreiniging. Bij een dieptereiniging neem je de tijd om -los van je eigen regelmatig onderhoud- een externe professional eens grondig alles onder handen te nemen. Een reiniging afzuigsysteem zal daar zeker bijhoren maar ook andere minder frequent gepoetste hoekjes en slecht bereikbare plekjes worden dan eens stevig onder handen genomen. Het zorgt er met andere woorden voor dat een ander paar handen en ogen de dagelijkse routine van het schoonmaken doorbreken en er dus geen onaangename surprises tijdens een controle of brandgevaar ontstaan door (onvrijwillige) nalatigheid.

DEZE ZAKEN MOETEN ER ZEKER GEBEUREN TIJDENS EEN REGELMATIGE DIEPTEREINIGING:

1. Reiniging afzuigsysteem (en kanaalreiniging):je afzuigsysteem heeft het in de keuken vaak het zwaarst te verduren. De keuken is een warme en vochtige plek waar er vaak ook nog vetten aan te pas komen. Een afzuigsysteem kan dan makkelijk aankoeken met deze materialen. Zowel in de kanalen, de filters en boorden als op de mechanische onderdelen van de motor, dit geeft dan zowel problemen naar gezondheid als naar efficiëntie van de machines. Door een regelmatige kanaalreiniging zou schimmels verwijderen eigenlijk nooit moeten voorkomen, want in dit geval is voorkomen echt wel beter dan genezen.

2. Losmaken keukenmachines en/of kasten (en erachter poetsen): Je medewerkers nemen de keuken natuurlijk dagelijks ook onder handen, maar ze hebben vaak geen tijd om op de minder bereikbare plekjes ook goed te poetsen. Daarom is een dieptereiniging ook een mooi moment om hier tijd voor te nemen. Onze vakmannen schroeven alles los en gaan ook achter de installaties alles schoonmaken, en nadien zetten we alles natuurlijk weer netjes terug. Een ongedierteprobleem kan vaak zijn oorzaak vinden in (minieme) etensresten die achter een kast of keukeninstallatie ingevallen zijn. Elke dag enkele kruimels is binnen een paar maanden een heel brood.

3. Grondige reiniging vloer & oppervlakken: met speciale producten gaan onze vakmensen alle vloeren en oppervlakken te lijf. Ontvetten en ontsmetten dat het een lieve lust is, als ze klaar zijn blinken je machines en oppervlakken weer als op de eerste dag. Het juiste gereedschap voor de juiste job zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes aangepakt kan worden.​​

4. Aanbevelingen maken voor de toekomst: soms maak je in het dagelijkse gebruik kleine foutjes die op termijn tot schade of ongedierte zouden kunnen leiden. Onze experten geven je graag advies als ze zo iets opmerken en helpen je natuurlijk ook graag verder om dit probleem aan te pakken.​

Deze punten zijn echt het minimum waaraan een regelmatige dieptereiniging van uw infrastructuur aan zou moeten voldoen, het is mogelijk om -met een contract van langere termijn- ook bepaalde zaken specifiek aan te pakken tijdens een sessie. Bijvoorbeeld door bij een maandelijks contract naast de maandelijkse checklist voor de keuken ook eens afwisselend de voorraadkamer en de inloopkoelkast onder handen te laten nemen. Of bepaalde (seizoensgebonden) machines enkel tijdens de relevante maanden aan te pakken (ijsmachine enkel tijdens de zomermaanden), onze experten passen zich graag aan aan uw specifieke behoeftes en stomen graag samen met u een persoonlijke aanpak klaar. Want uiteindelijk heeft elke klant zijn of haar eigen noden.

Limas Hygienics is een betrouwbare partner uit Antwerpen op het gebied van dieptereiniging, ongediertebestrijding en kanaalreiniging. Hebt u vragen over hoe we ook voor u iets zouden kunnen betekenen neem dan vandaag nog contact op voor een vrijblijvende offerte of gratis advies.

http://www.limashygienics.be/nl/blog/dieptereiniging-checklist

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten