Ecodorpen en WSF slaan de handen ineen

Ecodorpen en WSF slaan de handen ineen

Er groeit al geruime tijd een wens bij steeds meer Nederlands. De nieuwe generatie voelt zich steeds meer betrokken met de natuur en het milieu en willen hier wat aan doen. Niet alleen met woorden, maar ook met daden. Steeds meer jongeren voelen er wat voor om ecologisch te wonen én leven. En voorzichtig worden er in diverse plekken in Nederland de eerste stapjes gezet met wijken in steden tot aan kleine mini ecodorpjes. Wat hebben deze plekken gemeen? Dat ze nagenoeg volledig zelfvoorzienend zijn in de energiebehoefte, en in sommige gevallen zelfs een eigen voedselvoorziening.

 

Bij WSF Schroeffundering zien we kansen om dit soort initiatieven een boost te geven. Niet alleen omdat wij geloven in deze duurzame manier van wonen en leven, maar ook omdat wij hét product hebben die bijdraagt aan een duurzaam manier van bouwen. Dankzij het gebruik van onze schroeffundering kunnen we super duurzaam fundaties bouwen voor tiny houses, schuurtjes, gebouwen en nog veel meer.

Kijk eens naar Ecodorp Bolderburen

Een mooi voorbeeld van hoe succesvol een ecodorp kan zijn met de fundatie fundamenten van WSF is ecodorp Bolderburen in tussen Almere en ‘t Gooi; een half uur rijden van Amsterdam. Voorheen een stuk landbouwgrond waar de biologische boer groente verbouwde kun je nu een project starten voor het bouwen van een woonhuis. Met uitzicht op een golfbaan zit het ook daarmee helemaal goed voor de bewoners. Een prachtig stukje natuur midden in de wildernis die de Randstad heet. Daarbij is er in de nabijheid een kinderopvang, huisartspost, basisschool, een biologische supermarkt én boerderij die de lokale economie stimuleren en bijdragen aan een zo natuurlijk moeten eten en leven. Het klinkt alsof deze regio was gemaakt om als een ecodorp door het leven te gaan.

het spreek voor zich dat dat de zeer duurzame schroeffunderingen van WSF naadloos passen in de filosofie van Ecodorp Bolderburen. Onze schroeffundamenten gaan jarenlang mee en zijn herbruikbaar voor andere bouwprojecten. Duurzamer dan dit wordt het niet!

Een nieuwe generatie in opkomst

In het ecodorp zijn geen daklozen te vinden of andere soort mensen die ‘buiten’ de maatschappij vallen. Ecodorpen hebben de stigma dat het alternatieve mensen aantrekt. Niets is minder waar. Bij Bolderduren vind je hoogopgeleide mensen, gezinnen die hun normale huis hebben verkocht om te kiezen voor een bewuster leven om duurzamer te wonen. Jong en oud die samen bouwen aan een nieuwe toekomst voor de volgende generaties. Bij WSF vinden we dit prachtige ontwikkelingen en daarom zijn we enorm trots dat we mogen en kunnen bijdragen aan dit soort initiatieven.

Energie zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen en een warmtepomp

Een van de manieren om zelfvoorzienend te zijn is het gebruik van zonnepanelen. Het gebruik van zonnepanelen is de laatste jaren enorm toegenomen en dat is natuurlijk mooi. Particulieren en bedrijven installeren steeds vaker zonnepanelen op het dak om eigen stroom op te wekken. Gunstig voor het klimaat en gunstig voor de portemonnee. De kosten van de aanleg van zonnepanelen is door de jaren heen ook gedaald en deze zal alsmaar dalen doordat steeds betere technieken worden gebruikt én panelen goedkoper gefabriceerd kunnen worden. De meeste panelen hebben een terugverdientijd van ca. 5 jaar en dat is natuurlijk snel terugverdiend.

Bij WSF zijn we gespecialiseerd in het aanleggen van zonnepanelen op laag niveau. Dus niet op het dak, maar denk hierbij aan het plaatsen in weilanden, tuinen of natuurlijk in ecodorpen zoals bij Bolderburen. Ook zorgen we ervoor dat het frame, de transformator en alle kabels netjes geplaatst worden en op een veilige plaats.

Een fundatie voor ieder project

Wil je ook de stap maken voor bouwen van een tiny house, een schuur, tuinhuis of veranda? Onze schroeffunderingen zijn geschikt voor elke toepassing en daarnaast ook vele malen goedkoper dan traditionele betonfundatie, betonpoer of houten funderingen. Op onze website kan iedereen gebruik maken van onze handige fundamentwijzer zodat je direct welke producten uit ons assortiment geschikt zijn voor jouw project. Natuurlijk kun je ons ook bereiken op 0548 – 745034 of via info@schroeffundering.nl.

https://schroeffundering.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten