Droogloopmat op maat

 

In Nederland hebben we regelmatig te maken met een flinke regenbui. Niet alleen is dit voor onszelf vervelend, ook de vloer in ons huis is hier de dupe van. Kom je doorweekt thuis na een lange dag hard werken, dan loop je de regen zo via je natte schoenen mee naar binnen. Niet alleen kan dit zorgen voor gladheid in huis (wat ook nog eens erg gevaarlijk kan zijn), het kan er ook voor zorgen dat je vloer aangetast wordt. Een deurmat op maat, of eigenlijk een droogloopmat op maat, is de oplossing.

 

Wat is een droogloopmat op maat?

Een droogloopmat op maat is een deurmat van een speciaal type, namelijk een die enorm veel vocht op kan nemen. Eén van de grote voordelen van een droogloopmat op maat is het sterk vocht absorberende vermogen. De droogloopmat op maat zorgt voor schone en droge schoenen wanneer je via deze mat het huis binnenkomt. Niet alleen heeft deze deurmat op maat een drogende functie, het zorgt er ook nog eens voor dat je schoenen gereinigd worden. De mat maakt je schoenen dus tegelijkertijd droog én schoon. Dit is één van de grote verschillen met de schoonloopmat, de er alleen maar voor zorgt dat je schoenen schoon worden.

 

Wat zijn de kenmerken van een droogloopmat op maat?

De onderkant van een droogloopmat op maat is van vinyl. Dit zorgt ervoor dat de deurmat op maat minder snel zal gaan glijden en een lelijke valpartij voorkomen kan worden. Nog een belangrijk kenmerk van een droogloopmat op maat is de hoge garendichtheid. Deze karakteristieke eigenschap maakt het mogelijk dat de droogloopmat op maat jarenlang meegaat, omdat deze gewoon niet zo snel slijt, ook niet als de mat veelvuldig wordt gebruikt.

 

Wat is het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat?

Een droogloopmat wordt gemaakt van katoen en heeft een vocht absorberend vermogen dat heel hoog is. Ook als je niet veegt, zorgt de droogloopmat ervoor dat je schoenen droog worden. Een droogloopmat op maat wordt gebruikt om water en vocht buiten de deur te houden. Een schoonloopmat wordt gemaakt van nylon en werkt schrapend. Stap je met je schoenen op deze mat, dan worden ze met enkele stappen schoon. De vezels op een schoonloopmat zijn gedraaid, waardoor het vuil er tussen weg kan zakken. De schoonloopmat blijft dus altijd schoon en je schoenen ook! Het enige nadeel is dat deze mat minder water opneemt dan de mat van katoen. Een schoonloopmat wordt over het algemeen dus gebruikt om vuil buiten de deur te houden.

 

Verschillende soorten droogloopmatten

Een deurmat op maat kun je kopen in verschillende soorten, kleuren en maten. Je kunt hierbij een keuze maken tussen een heel luxueus uiterlijk of een meer natuurlijk uiterlijk, het is maar net waar je persoonlijke voorkeur naar uit gaat. Een deurmat kun je geheel op maat laten maken en dat is wel zo fijn, want zo past het perfect in je interieur. Ook kun je de mat qua stijl helemaal aanpassen aan de rest van je inrichting.

https://www.deurmatdirect.nl/droogloopmat

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten