VL Wonen
Wonen in een appartement

Dit zijn de 5 populairste woonstijlen van nu

Het creëren van een eigen, persoonlijk plekje is ontzettend belangrijk. Het is namelijk heerlijk om na een lange werkdag thuis te komen en je meteen helemaal op je gemak te voelen. Het is daarom erg belangrijk dat het interieur van een huis goed bij de bewoner(s) past en aansluit op de wensen van de bewoner(s). Om erachter te komen welke woonstijl het beste bij jou past, is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat de mogelijkheden zijn en of jij meer van warmte en kleur houdt of toch eerder voor een Scandinavisch interieur zou kiezen. In dit artikel staan de 5 populairste woonstijlen van 2021 voor jou op een rijtje. Op die manier krijg jij inzicht in de mogelijkheden en kun jij je hierdoor laten inspireren.

  1. De Scandinavische woonstijl

Deze woonstijl gaat al jaren mee en komt veel voor. Het gebruik van minimalistische vormen en grijs- en blauwtinten en de rustgevende sfeer zijn kenmerken van de Scandinavische woonstijl. Daarnaast komen strakke en geometrische vormen en natuurlijke materialen zoals wol, katoen en licht hout veel voor in een Scandinavisch interieur. Het voordeel van een Scandinavische woonstijl is dat het erg tijdloos is en goed te combineren valt met andere stijlen. Op die manier kun je op elk moment gemakkelijk van stijl veranderen.

  1. De industriële woonstijl

Een andere populaire woonstijl is de industriële woonstijl. Deze woonstijl gaat net zoals de Scandinavische woonstijl al jarenlang mee. Bij een industriële woonstijl horen stoere, robuuste meubels met harde kleuren. De materialen die bij deze stijl horen zijn bijvoorbeeld leer, hout en metaal. Verder zijn de kleuren zwart en grijs belangrijke kenmerken van de industriële woonstijl. 

  1. De Bohemian woonstijl

Hou jij van zon, strand en planten? Dan zou de Bohemian woonstijl wel eens goed bij jou kunnen passen. Deze woonstijl bestaat uit veel natuurtinten en materialen zoals rotan, hout en jute. Daarnaast zul je in een Bohemian interieur veel planten, eigenzinnige materialen en woonitems van over de hele wereld zien. 

  1. De Japandi woonstijl

De Japandi woonstijl is een redelijk nieuwe stijl. Deze woonstijl wordt ook wel het warme minimalisme genoemd en is een samensmelting van de Scandinavische en Japanse woonstijl. Een Japandi woonstijl bestaat bijvoorbeeld uit natuurlijke materialen en kleuren. Daarnaast zijn lichtinval en behang belangrijke onderdelen van een Japandi woonstijl. Zo kun je bijvoorbeeld voor behang en jaloezieën in een aardetint kiezen. 

  1. De Midcentury modern woonstijl

De Midcentury modern woonstijl is geïnspireerd op de jaren 50 en 60 en meubels uit deze tijd zijn dan ook erg belangrijke objecten in dit interieur. Dit zijn vooral donker houten meubels met dunne aflopende poten. Daarnaast zijn planten en fellere tinten zoals olijfgroen en okergeel belangrijke kenmerken van deze woonstijl. 

Jouw nieuwe interieur financieren

Het aanschaffen en realiseren van een nieuw interieur kan best een kostenpost zijn. Deze investering kun je bijvoorbeeld bekostigen door geld te lenen. Geld lenen kan op verschillende manieren en bij verschillende partijen. Zo kun je geld lenen bij bedrijven, online bedrijven en bij individuen. Bovendien zijn een hypothecaire lening, een doorlopend krediet en een krediet met vaste termijn de 3 bekendste manieren waarop mensen geld lenen.

De conclusie

De populairste woonstijlen van 2021 zijn de Scandinavische stijl, de industriële stijl, de Bohemian stijl, de Japandi stijl en de Midcentury modern stijl. Vooral de kleuren en vormen in een interieur typeren deze verschillende stijlen. De Scandinavische stijl en de industriële stijl worden al jarenlang toegepast maar de Japandi woonstijl is redelijk nieuw en de Midcentury modern woonstijl wordt als de meest opkomende woonstijl van 2021 gezien. 

 

Gerelateerde artikelen

Ben je op zoek naar een functioneel lampen plan? Lees dan zeker verder!

Het Kevertje is een zeer vertrouwd adres voor kinderopvang

Eetbank vervaardigd uit rustiek eikenhout

Elektrische codeslot

Muziek voor thuis

Jacuzzi op het dak