Dit kun je zelf proberen als je jezelf hebt buitengesloten

VL wonen

Heb jij jezelf al eens buitengesloten? Het is voor veel mensen een nachtmerrie. Hoe kom je de woning nog binnen zonder een ruitje in te moeten gooien? Op welke manier kun je de deur zelf proberen open te maken, zonder schade aan de cilinder van het slot te veroorzaken? In dit artikel geven we je een aantal handige tips, die hierbij goed van pas zullen komen.

Tip: houd er rekening mee dat de cilinder van een slot over het algemeen een heel kwetsbaar onderdeel is. De kans op schade is zodoende groot, wanneer je bijvoorbeeld met een schroevendraaier in de cilinder steekt. Pas op en forceer het hulpmiddel dat je gebruikt nooit!

 

Gebruik van een stevig stuk plastic

Een van de makkelijkste manieren om een gesloten deur te openen wanneer je jezelf hebt buitengesloten is flipperen. Bij flipperen steek je een stevig stuk plastic tussen de deur en de deurpost. Door het plastic pasjes op en neer te bewegen kun je het slot indrukken. Duw zachtjes tegen de deur aan, om deze open te laten vallen. Flipperen werkt alleen op het moment dat je de deur niet op slot hebt gedraaid.

 

Smeer het slot en gebruik een haarspeldje

Ook een haarspeldje kan je helpen om de deur te openen. Voordat je het haarspeldje in het slot steekt, is het verstandig deze te smeren. Maak gebruik van wat olie, zodat je het slot straks makkelijker open zal krijgen. Steek het haarspeldje niet te diep in het slot, daar de kans op schade aan de cilinder hiervan groot is.

 

Spoedslotenmaker inschakelen bij een buitensluiting

Een derde optie is het inschakelen van een spoedslotenmaker. Er zijn steeds meer slotenmakers die met een spoeddienst werken. Deze spoeddiensten zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken voor hulp. Zo sta je nooit lang in de kou, wanneer je de sleutel binnen hebt laten liggen of deze kwijt bent geraakt. Het voordeel van het inschakelen van een slotenmaker is het feit, dat deze het slot met professionele hulpmiddelen schadevrij voor je kan openen.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten