De badkamertrends voor 2021

VL wonen

Nu het ook voor 2021 lijkt dat een lange vakantie in het buitenland nog niet mogelijk is, kijken veel huishoudens naar mogelijkheden om hun woning te renoveren. Een renovatie van de badkamer is hierbij een van de opties. Vaak is de badkamer, samen met de keuken, een ruimte die niet goed aansluit op de laatste badkamertrends. Dit artikel zet de badkamertrends van 2021 voor je op een rijtje. Het kan je inspireren, wanneer je zelf overweegt de badkamer in huis te vernieuwen. Bij een renovatie van de badkamer is het verstandig om de hulp van een loodgieter in te schakelen. Niet alleen voor de uitvoering, maar ook voor de toetsing van plannen voor een verbouwing.

 

Grote donkere tegels op de vloer en de wand

Voorheen werd vaak gekozen voor kleine witte tegels op de muur en een lichtgrijze, klein model tegel op de vloer. Tegenwoordig zien we dat grotere modellen tegels aan populariteit winnen. Daarnaast worden de witte tegels veelal vervangen voor donkere tegels. Denk bijvoorbeeld aan een donkergrijze of zelfs zwarte tegel. De donkere tegels maken de badkamer knus! Het geeft een geborgen gevoel wanneer je hier de dag begint met een frisse douche, of eindigt met een warm bad.

 

Lichtplan steeds belangrijker voor de badkamer

Niet alleen de kleur en het model van tegels die in de badkamer gebruikt worden veranderen door de jaren heen. Ook wordt het steeds belangrijker om een lichtplan uit te werken voor deze ruimte. Bij een lichtplan kun je denken aan de verschillende soorten lampen die je terug laat komen in de badkamer. Kies je voor een losse plafondlamp, of combineer je deze lamp met een aantal spotjes? Let bij de keuze voor een bepaalde lamp goed op de vochtbestendigheid hiervan. Niet iedere lamp is geschikt voor het gebruik in een vochtige ruimte als de badkamer.

 

Bad en douche vaak los van elkaar geplaatst

Een derde badkamertrend van 2021 is het feit dat een bad en douche nauwelijks nog gecombineerd worden. Tegenwoordig kiest men vrijwel altijd voor een losse douche en een los bad. Handig, wanneer je ze tegelijk wilt kunnen gebruiken. Daarbij vinden mensen het vaak vervelend om over de badrand te moeten stappen voor een verfrissende douche.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten