Dit is hoe je je sierkussens kunt toepassen in je woning

VL wonen

Sierkussens zijn de manier om het interieur in je woning een boost te geven. Toch hebben mensen nog vaak moeite om hun huis te decoreren met sierkussens. Vaak wordt hier makkelijk over gedacht, terwijl er veel meer uit gehaald kan worden. Daarom zal er in deze blog uitgelegd worden hoe je sierkussens kunt toepassen in je woning.

 

Kies een kleur voor je sierkussens

Voordat je begint met decoreren moet je eerst een stap terug. Kijk eerst naar je woonkamer wat voor kleuren vaak voorkomen en welke kleuren hierbij passen. Met deze kussens kun je het juiste accent geven wat je de rest van je huis mee wil geven. Het is hierbij belangrijk dat de kleuren kussens die je wil uitzoeken goed past bij de rest van de kamer. Het is namelijk een beetje gek als je kamer heel veel drukke en vrolijke kleuren heeft en er opeens donkere en saaiere kleuren kussens bijkomen zoals grijze kussens op je bank. Zoek dus goed uit wat voor kleur kussens je uitzoekt.

Kies de vorm en formaat uit

Nu je weet wat voor kleur sierkussen je wil hebben is het tijd om de vorm en formaat te bepalen. Je kunt hiervoor kiezen voor een aantal soorten kussens. Hieronder is een lijstje met de meest populaire vormen:

  • Ronde kussens
  • Vierkante kussens
  • Rechthoekige kussens

Hierbij moet je voor jezelf bepalen wat je fijn vindt en vind passen bij je kamer. Na de vorm moet je natuurlijk ook nog het formaat kiezen. Wil je wat grotere kussens of wat meer kleinere kussens die je op de hoek van je bank kunt plaatsen. Klik hier voor meer informatie over sierkussens. 

Experimenteer met sierkussens

Het belangrijkste bij het uitzoeken van sierkussens is om vooral te proberen. In één keer het goed doen lukt bijna niemand. Het is geen probleem als het niet lukt, want sierkussens hoeven over het algemeen niet al te duur te zijn. Vraag bijvoorbeeld aan je ouders en vrienden of ze nog wat over hebben of speur even rond op marktplaats. Het belangrijkste met het inrichten van sierkussens is dat je goed let op de omgeving van de kamer zodat het een mooie aanvulling op je interieur is.

 

Het inrichten van je woning met sierkussens kan dus nog wel een aardige klus zijn. Het belangrijkste is dat je vooraf goed bepaalt wat je wil doen om het maximale uit je woning te halen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten