De wereld van motorhelmen

VL wonen

Ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders heeft een motorrijbewijs, dat zijn heel wat mensen. Alle mensen die op een motor rijden zijn verplicht een motorhelm te dragen, dit zijn wederom heel wat mensen. In dit artikel lees je meer over de wereld van motorhelmen en het kopen hiervan. 

Soorten motorhelmen

Wanneer je een motorhelm koopt is het belangrijk om op bepaalde eigenschappen van de helm te letten. En motorhelm is namelijk niet zomaar een accessoire, het is een ontzettend belangrijke aankoop die het verschil kan maken tussen leven of dood. Motorrijden kan gevaarlijk zijn, je bent niet zo beschermd als wanneer je in een auto zit. Wanneer motorrijders een ongeluk krijgen kunnen ze sneller gewond raken, het is dus van groot belang om goede bescherming te dragen. 

Een motorhelm is nog niet zo makkelijk uitgezocht, er zijn veel mogelijkheden en keuzes die je moet maken. Ga je voor een integraalhelm, een systeemhelm of een open helm? Een integraalhelm is een helm met een beschermend kinstuk, dit is in principe de meest veilige helm die je kunt kopen maar deze is minder comfortabel dan een open helm. 

Belangrijke eigenschappen

Als je een keuze hebt gemaakt in het soort helm is het heel belangrijk dat je een helm koopt die goed past. Een helm die niet goed past biedt ook niet voldoende bescherming, en dit is toch de reden waarvoor je een helm draagt. Een goed passende helm zit niet te los en niet te strak, dat klinkt logisch maar in de praktijk is dat moeilijker dan het lijkt. Een te losse helm biedt te weinig bescherming bij een ongeval en een te strakke helm kan gaan knellen waardoor je tijdens het motorrijden je concentratie kunt verliezen omdat je geïrriteerd raakt. 

Kijk als je een motorhelm koopt ook goed naar de legaliteit van de helm en of de helm goedgekeurd is. Helmen die in Nederland verkocht worden moeten voldoen aan de ECE 22.05 normering. Deze normering is belangrijk, de helmen die hieraan voldoen zijn getest op bepaalde onderdelen zoals: schokabsorptie, stevigheid en de slijtvastheid van het vizier. Als alle onderdelen hiervan in orde zijn weet je dat je een legale en goedgekeurde helm koopt. 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve winkel die motorhelmen verkoopt? Bezoek dan eens https://termaatmotoren.nl/c/motorhelmen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten