De voordelen van een scooter

VL wonen

Nederland is natuurlijk een fietsland, maar je ziet hier ook steeds meer scooters op de weg. De scooter is een super praktisch vervoermiddel die je snel van locatie A naar B kan brengen. Een van de kenmerken van een scooter is dat je onder het zadel veel bergruimte hebt. Maar een scooter heeft nog veel meer voordelen. Lees snel verder!

 

Voordelig in de aanschaf

Scooters zijn wellicht minder duur dan je denkt. Sinds de komst van de elektrische scooter zijn de prijzen verder gedaald. Eerst waren elektrische scooters duurder dan benzine scooters, omdat er een nieuwe techniek was ontwikkeld. Nu kun je zelfs een elektrische scooter kopen voor de prijs van een benzine scooter. Veel mensen kiezen standaard voor een auto. Voor een goede auto betaal je zeker een paar duizend euro. Een scooter is daarentegen erg voordelig in de aanschaf. 

 

De voordelen van een scooter t.o.v. een fiets

De voordelen van een scooter ten opzichte van een fiets is dat je bij een scooter helemaal niet hoeft te doen, behalve gasgeven en blijven zitten. Bij een fiets en e-bike moet je trappen. De scooter kost dus totaal geen inspanning. Bovendien kun je bij een scooter veel meer bagage meenemen en ben je met een scooter sneller op plaats van bestemming. 

 

Iemand achterop meenemen kan gemakkelijk bij een scooter of e-scooter, maar in principe niet bij de fiets of elektrische fiets. Fietsen zijn daar niet voor gemaakt en scooters daarentegen wel. De meeste scooters hebben tegenwoordig een USB-verbinding, dit heeft een fiets niet. Je kunt dus terwijl je op de scooter zit je telefoon opladen. Er zijn zelfs scooters waarmee je de telefoon kunt koppelen. 

 

De voordelen van een scooter t.o.v. een auto

In de scooter zit vaak een tank met de inhoud van 5 liter. Bij een brandstofprijs van 1,60 euro kost een volle tank slechts 8 euro. Met een volle tank kun je ongeveer 125 tot 150 kilometer rijden. Voor diezelfde 150 kilometer betaal je bij een auto (met een gebruik van 1 op 12) meer dan het dubbele aan brandstof. Een auto verkopen is een goed idee wanneer je wilt genieten van alle voordelen van een scooter!

 

Met een scooter heb je nooit meer last van een file. Op een fietspad rijd je eenvoudig en snel naar je werk of naar huis, zonder in de file te staan! En doordat je niet achteraan in de rij hoeft te sluiten, kun je op constante snelheid blijven rijden. Daarnaast is parkeren met de scooter erg flexibel. Je parkeert gewoon voor de deur of bij een fietsenstalling waar je gratis kunt parkeren. Zorg hiervoor wel dat je een goed slot hebt. Het liefst een met een keurmerk. 

 

Zie je het al voor je? Heerlijk touren op een mooie Vespa of een Piaggio. De scooters van nu zijn erg flexibel, comfortabel en stijlvol. Wat wil je nog meer? Ga snel langs bij een scooterwinkel om een proefritje te maken en je bent verkocht!

 

https://www.autoverkoopsites.com/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten