De voor- en nadelen van het hebben van zonnepanelen

VL wonen

Zit jij erover na te denken om zonnepanelen aan te schaffen voor een goede prijs? Dan ben je hier aan het juiste adres, want in deze blog bespreken we waarom je wel of niet zonnepanelen zou moeten aanschaffen op je dak. Voor de een kan het een geweldige investering zijn en halen ze er ook veel uit, maar voor de ander kan het ook zijn dat ze het maar doen omdat het ‘goed’ is en dan blijkt eigenlijk dat het helemaal niet zo is. Dus hier laten we beide kanten zien, zodat je zelf kan beslissen.

Groene energie en minder kosten

Als je de keuze maakt om voor zonnepanelen te gaan, dan weet je zeker dat je voor groene energie gaat. Je vindt het belangrijk om het milieu een handje te helpen en wil alleen maar op groene energie leven. Dat snappen wij ook, want groene energie is beter maar ook duurzaam en goedkoper. Je hebt sowieso minder kosten aan elektriciteit en gas, omdat je over bent gegaan naar groene energie die je huis zelf opwekt. Dus je kan wel gedag zeggen tegen je energierekeningen want die worden zo laag dat ze je niet meer bang maken.

Erg duur en langzaam

Ga je voor zonnepanelen, weet dan wel dat ze ook redelijk prijzig kunnen zijn voor het aanbod. Er is nu meer vraag dan aanbod voor zonnepanelen, omdat alle nieuwbouwhuizen automatisch zonnepanelen krijgen en die krijgen voorrang. Dus je bent wel redelijk wat geld kwijt, maar het duurt ook wel een tijdje voordat je de zonnepanelen het geld hebt terug verdient met je groene energie. Ja, de zonnepanelen slaat energie op, die je later kan gebruiken maar dat kost veel geduld en tijd. Dus je zou eventueel nog een extra elektriciteitsrekening kunnen krijgen.

Een investering

De keuze is vooral of je deze investering wil maken of niet. Aan de ene kant is het dus goed voor het milieu, maar het kan ook een zware last worden voor je portemonnee. Je hebt ook een beetje pech dat in Nederland in het algemeen niet veel de zon schijnt. Dus je moet goed nadenken of dat deze toepassing is voor jou is of niet.

 

https://timmer-installaties.nl/zonnepanelen/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten