De perfecte staat van jouw verhuurde woning of vakantiehuisje

Periodiek aandacht geven aan de plek waar jouw gasten hun vrije tijd doorbrengen is niet voldoende. Blijf hier bovenop zitten en maak er het beste van!

Ook al is het maar een bijverdienste, je bent hier met een bepaalde reden aan begonnen. En dat maakt van jouw vakantiewoning hoe dan ook een investering. Dit betekent weer dat je de aantrekkingskracht van het huisje optimaal moet houden door er heel goed voor te zorgen. Hierdoor zorg je dat je alleen maar positieve reviews krijgt, wat de meest ideale reclame is in deze tijd. Negatieve recensies zorgen echter voor wantrouwen en het stil komen liggen van het aantal reserveringen. Dat moet je koste wat kost zien te voorkomen.

Hieronder hebben we enkele zaken neergezet waar je zeker op moet letten om ervoor te zorgen dat jouw klanten de vakantie krijgen waar ze om vragen!

Hygiëne

Uiteraard mag je van je gasten verlangen dat ze het huisje schoon achterlaten voor de volgende bezoekers. Neem dit eventueel op in de huisregels. Echter, er zullen altijd mensen zijn hierin nalatig blijken en zelfs al doen ze hun best, het gaat hier nog altijd om vakantiegangers. Ze zullen het hoognodige wassen en poetsen, maar hier maken ze natuurlijk geen dagtaak van. Neem die taak op je, iedere keer nadat je gasten uitchecken. Een smetteloze vakantiewoning moet het resultaat zijn.

Vloer

Gloednieuwe meubels worden gaandeweg oud en ook andere delen van je woning worden slachtoffer van verval, langzaam maar zeker. Je vloer is hier een heel mooi voorbeeld van. Want hoe meer er in het huisje geleefd wordt, hoe sneller die zal slijten. Dat geldt zo’n beetje voor alle materialen waar de bodem van gemaakt kan zijn. Is het tijd om de vloer te vervangen? Dan kun je dat op een hele efficiënte manier (laten) doen. Er hoeven geen nieuwe tegels of planken in. Zolang de onderste laag maar waterpas is, laat jij je vloer egaliseren. Dit betekent dat er een vloeibare laag over uit wordt gestort, die langzaam hard wordt en voilá, je hebt een nieuwe vloer!

Deze is in vele verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook kun je zo’n laag buiten aanbrengen!

Openheid

Wees eerlijk naar je doelgroep. Maak foto’s die overeenkomen met de werkelijkheid en niet onderhevig zijn aan bewerking of andere vormen van manipulatie zoals een geforceerd perspectief. Dat voorkomt slechte recensies waarin je bijvoorbeeld beschuldigd wordt van bedrog en het maken van valse beloftes. Breng je veranderingen aan in en om de woning? Dan moeten ook je brochures en je website een update krijgen waarin deze wijzigingen gereflecteerd worden. Zo krijgen je bezoekers precies waar ze om vragen en gaan zij over op een boeking die gebaseerd is op basis van eerlijk adverteren van jouw kant.

Dat geldt dus ook voor de tuin en het terras, die even zo goed onderhouden moeten worden. Creëer een gezellige plek waar je gasten niet meer van willen vertrekken! Nou ja, dat moet je niet te letterlijk nemen, natuurlijk…

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten