De mooiste woonstijlen op een rijtje

Woonstijlen, ze zijn er in allerlei soorten en natuurlijk volledig afhankelijk van je eigen smaak. Zo kun je kiezen voor een landelijke woonstijl, industriële woonstijl, maar zien we tegenwoordig ook steeds vaker dat er wordt gekozen voor een moderne of Scandinavische woonstijl. Het grote voordeel van veel stijlen is wel, dat ze voor een groot deel relatief veel op elkaar lijken. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende landelijke elementen ook prima combineren binnen een industriële woonstijl. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een robuuste houten tafel van RVS onderstel. Op deze manier kun je dus prima na enkele jaren verschillende aanpassingen doen, zodat je interieur een volledige andere look en feel heeft. Om je hierin te kunnen helpen, hebben we een aantal woonstijlen voor je op een rijtje gezet.

 

De woonstijl die bij je past

Iedereen heeft een andere smaak en dus ook stijl. Dat betekent dus ook niet dat er bepaalde regels zijn verbonden aan een bepaalde stijl. Je zult daarom ook zien dat geen enkele industriële woonkamer hetzelfde is. Dit maakt het dat inrichten van een huis juist heel erg persoonlijk is. Het is dus vooraf goed om voor jezelf een idee te hebben wat je nu eigenlijk wilt. Zo kun je beginnen met het maken van een moodboard, zodat je verschillende stijlen en ook elementen met elkaar kunt vergelijken. Het is namelijk wel iets waar je nog jaren tegenaan moet kijken. Waar het online vergelijken en afsluiten van een goedkope autoverzekering zo is gebeurt, geldt dit voor het samenstellen van ons interieur natuurlijk alles behalve. Neem er dus rustig je tijd voor en vraag waar nodig wat extra advies.

 

Industriële woonstijl

Eén van de bekendste en nog altijd ook populairste woonstijlen, dan is de industriële woonstijl. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van veel donkere kleuren en ook robuuste industriële materialen. Hierbij moet je denken aan het gebruik van veel RVS, maar ook kleuren en materialen zoals beton en betonlook mogen in deze woonstijl natuurlijk absoluut niet ontbreken. Het voordeel aan deze stijl is wel, dat je helemaal zelf kunt bepalen in hoeverre jij daadwerkelijk een industriële uitstraling wilt. Zo kun je ook kiezen voor een wat minder stevige tafelpoot bijvoorbeeld of net een wat subtielere lamp boven de eettafel. 

 

Landelijke woonstijl

Veel mensen associëren een landelijke woonstijl met een boerderij. Toch is dit absoluut niet het geval. Zo kun je namelijk ook in een normale woning een prachtig landelijk interieur creëren. Je mist dan weliswaar misschien wel wat elementen zoals balken in het plafond, maar dat kun je met verschillende accessoires heel goed compenseren. Een landelijke woonstijl kenmerkt zich daarom ook vooral door het feit er gebruik wordt gemaakt van veel hout en ook natuurlijke elementen. Vind je landelijk net iets te, maar houd je wel van warme en sfeer, dan is een romantische woonstijl een goed alternatief. Hier worden namelijk wat subtielere materialen gebruikt, waardoor je vooral in een kleiner huis voor je gevoel wat meer ruimte overhoudt. Wil jij nu weten welke stijl het beste bij je past, dan is het aan te raden om eens een 3D ontwerp te laten maken, zodat je kunt zien welke mogelijkheden er met jouw huis allemaal zijn.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten