De makkelijkste manier om je verhuurde woning te verkopen

Je hebt een huis in je bezit en deze verhuur je. Dit is een goede manier om je geld te beleggen en maandelijks een extra inkomensstroom te genereren. Toch komt er vaak een moment dat je deze weer wilt verkopen. Misschien wil je het geld vrijmaken voor een volgend project of ben je klaar met al het onderhoud dat je moet doen? Daarnaast zijn de huizenprijzen enorm gestegen de afgelopen jaren en lijkt dit misschien het beste moment om te verkopen en hiervan te profiteren? Wat de reden ook is, wij zetten de opties voor het verkopen van je verhuurde woning hieronder op een rij.

Waarom verkopen?

Een woning verhuren kan een aantrekkelijk rendement bieden, omdat het een extra inkomensstroom genereert. Mede door het belastingstelsel, dat huurinkomsten uit een privé investering belast in box 3 tegen een tarief van 1,2%. Maar een woning verhuren is niet altijd zo makkelijk als men in eerste instantie vaak denkt. Allereerst ben jij de huisbaas en dus verantwoordelijk voor het onderhoud, de reparaties en de kosten hiervan. Soms ontstaan er problemen in de relatie met je huurders, door bijvoorbeeld wanbetaling. Vind je de huurinkomsten te laag en wil je deze verhogen? Dat is dan pech, want dat kan niet zomaar. Huurders worden namelijk erg goed beschermd door de Nederlandse wet. Deze bepaald dat de huur maar één keer per jaar met een paar procent mag worden verhoogd. Al met al zijn er genoeg goede redenen om je verhuurde huis nu te willen verkopen. 

Verhuurd woning verkopen

Je verhuurde woning verkopen mag en kan altijd, alleen betekent dit niet dat je huurder de woning hoeft te verlaten. De Nederlandse wet heeft bepaald dat de verkoop van een pand geen huur breekt. Wanneer je het huis in kwestie wilt verkopen, doe je dit dus inclusief huurcontracten en huurders. Dit betekent helaas wel dat er waarschijnlijk minder potentiele kopers zijn, omdat veel particulieren kopers een huis willen kopen om zelf in te wonen en dus niet geïnteresseerd in een woning met huurders. Daardoor is een woning met huurders dus lastiger te verkopen en minder waard dan een leegstaande woning.

Verkopen aan vastgoedinvesteerder

Een oplossing hiervoor kan het verkopen van je verhuurde woning aan een partij die in vastgoed investeert zijn. Deze kan jouw huis kopen en hierbij direct de huurcontracten overnemen. Bij het verkopen aan zo’n partij zijn er aan beide kanten geen makelaars mee gemoeid en krijg je vaak een direct en vrijblijvend bod. Dit heeft als voordeel dat er geen onzekerheden zijn omtrent een financieringsvoorbehoud, geen notariskosten en dat er flexibele voorwaarden kunnen worden opgesteld omtrent de leverdatum. Nadat er contact is gemaakt komt de vastgoedinvesteerder de woning, indien mogelijk, bezichtigen, zodat deze een goede inschatting kan maken van de waarde. Wanneer bezichtigen niet mogelijk is, kan de inschatting van de waarde ook op afstand worden gedaan. Vervolgens doet deze partij een geheel vrijblijvend bod op de woning.

DamBorg is zo’n vastgoedinvesteerder. We kopen verhuurde en niet-verhuurde woningen, appartementen en beleggingspanden. Door onze lange beleggingshorizon kunnen wij altijd een marktconforme prijs bieden en zijn we niet gevoelig voor conjunctuurschommelingen. Verkopen aan ons betekend een snel en soepel proces zonder onzekerheid over financieringen of makelaarskosten. Neem contact met ons op voor een volledig vrijblijvend bod op uw appartement, we gaan graag met u in gesprek!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten