De make-over voor de kinderkamer van jouw zoon of dochter

VL wonen

De make-over voor de kinderkamer van jouw zoon of dochter

Een slaapkamer is een ruimte waar jouw kind zijn of haar rust kan vinden. Met verschillende personen in één huis wonen kan soms uitdagend zijn. Iedereen heeft hun eigen leven die toch effect op elkaar hebben. Deze uitdaging is nog groter wanneer kinderen opgroeien. Daarom is het belangrijk dat jouw kind zich terug kan trekken wanneer nodig. Op zijn of haar slaapkamer kunnen ze zich veilig voelen en rust krijgen. Om ervoor te zorgen dat deze kamer een prettige sfeer heeft waar jouw kind graag is, kan interieur veel voor je betekenen. Hier zijn een aantal tips voor de make-over van jouw kinderkamer

 

Dezelfde stijl door het hele huis

De slaapkamer is het belangrijkst voor het kind betreffend wonen. Deze omgeving dient warm en knus te zijn. Uitrusten en plezier maken zijn alle twee van belang. De perfecte stijl hiervoor vinden kan erg lastig zijn voor je kind. Wellicht is je kind nog jong of weet hij of zij niet zo goed wat hij leuk vindt. Dan kan jij hier zelf aanvulling aangeven. Een optie is de interieurtrends van het huis doortrekken naar de kinderkamer. Dit kan bijvoorbeeld een neutrale en industriële look inhouden. Stoer voor jongens bijvoorbeeld. Een andere optie is de trend van rotan. Deze zachte mix van roze en rood pas geweldig op een meidenkamer. Het overslaan van felle kleuren en het kiezen van rustige kleuren vanuit jouw interieur zorgt voor eenheid en rust.

 

Breng buiten naar binnen

Als ouder hebben we er allemaal last van. Kinderen spelen minder buiten dan vroeger sinds de komst van mobiele technologie. Ze doen liever een spelletje op de bank. Houdt jouw kind verder wel van de natuur en dieren? Wat dacht je dan van een jungle thema! De natuurlijke kleuren en elementen kan je overal terug laten komen. Zo kan jouw zoon of dochter op ontdekking op eigen kamer. Het zal een positief effect hebben op de nieuwsgierigheid en fantasie van jouw kind.

 

Extra meubels en accessoires

Een make-over hoeft natuurlijk niet een complete verandering in te houden. Een nieuwe slaapkamer is leuk op zijn tijd, maar je kunt ook heel veel doen met kleine dingen. Een voorbeeld is stijlvol speelgoed. Een optisch kenmerk aan een object zorgt dat het kinderen aantrekt om ermee te spelen. Hetzelfde geldt voor accessoires. Met een neutrale kamer kan je het een persoonlijke touch geven door de juiste objecten. Met ronde en ovale vormen kan je niet misgaan. Hetzelfde geldt voor een extra meubel. Geef je kind een plek om te leren, werken en te knutselen met bijvoorbeeld een bureau.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten