De gevaren van schimmel in de badkamer

VL wonen

Badkamers zijn vochtige ruimtes, waar zich gemakkelijk schimmel kan ontwikkelen als er niet de juiste maatregelen worden genomen. Gebeurt dit niet, dan ontstaan er geleidelijk de bekende, herkenbare zwarte schimmelplekken. Visueel ziet schimmel in de badkamer er natuurlijk erg onaantrekkelijk uit. Maar wat veel mensen niet weten, is dat schimmelvorming in de badkamer ook gevaren oplevert.

 

Hoe ontstaat zwarte schimmel in vochtige ruimtes?

 

In vochtige ruimtes zoals een badkamer kan snel en eenvoudig schimmel ontstaan. Schimmel is namelijk gebaat bij vochtige omstandigheden. Plekken waar sprake is van veel damp (zoals de keuken of badkamer), of waar zich lekkages voordoen, optrekkend vocht of onvoldoende ventilatie is, zijn de perfecte plaatsen in huis waar zich schimmelplekken kunnen ontwikkelen. In de badkamer is vaak sprake van veel damp én weinig ventilatie. Vochtdruppeltjes op de muren, en zeker in voegen en naden, zijn dan de ideale voedingsbodem voor het ontstaan van zwartkleurige schimmelplekken.

 

Welke gevaren levert zwarte schimmel in de badkamer op?

 

Heb je last van zwarte schimmel thuis, dan is het inschakelen van een Vochtspecialist als Alpha Vochttechniek belangrijk. Door een Vochtspecialist als Alpha Vochttechniek jouw vochtprobleem te laten oplossen, voorkom je een hoop narigheid. Zwarte schimmel is namelijk slecht en schadelijk voor de gezondheid. Diverse gezondheidsklachten kunnen ontstaan als je in contact komt met zwarte schimmel in de badkamer. Voorbeelden zijn allergische reacties, huiduitslag, last van de keel, hoofdpijn en een verergering van reumatische klachten. Ook symptomen als vermoeidheid, last van de luchtwegen, ademhalingsproblemen, misselijkheid en geïrriteerde ogen en slijmvliezen kunnen vaak worden toegeschreven aan schimmel in de badkamer. Vaak ontwikkelen deze klachten zich op langere termijn en niet plotsklaps vanuit het niets.

 

Bestrijding van schimmel


Als goed ventileren van de badkamer niet helpt en ook andere maatregelen geen oplossing bieden, dan is het belangrijk om het probleem via een vochtspecialist als Alpha Vochttechniek bij de wortel aan te pakken. Vochtspecialisten weten precies hoe ze de situatie voor je kunnen oplossen en wat er moet gebeuren om definitief van het probleem van zwarte schimmel in de badkamer af te komen. Neem daarom contact op met een erkende vochtspecialist.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten