De geboorte van uw kind

Wat is een verloskundige?

Wanneer u in verwachting bent, is het een prettige gedachte dat u de hulp heeft van een verloskundige. Een verloskundige is de persoon die u ondersteunt voor, tijdens en na de bevalling. Woont u in Hasselt, dan is het verstandig om een verloskundige Hasselt te nemen. Zodra u contact heeft opgenomen met de verloskundigepraktijk Hasselt zal de verloskundige Hasselt bij u langskomen. De verloskundigepraktijk Hasselt zal de administratie voor u bijhouden. De verloskundige zal u, als u in verwachting bent, op u gemak stellen. U zal begeleid worden om het hele bevallingsproces zo soepel mogelijk te doorlopen. Woont u in Kampen maakt dan gebruik van de verloskundige Kampen.

De werkzaamheden van een verloskundige

Een verloskundige verzorgt de prenatale zorg, de natale zorg en de postnatale zorg. De verloskundigepraktijk Hasselt zal de prenatale groei en de ontwikkeling van de baby bijhouden. Ook zal er een voorlichting worden gegeven waarbij de belangrijke zaken worden besproken die met de bevalling te maken hebben. Ook de ontsluiting en de hartslag van het ongeboren kind zal regelmatig worden gecontroleerd. Bij de postnatale zorg wordt gekeken of het ongeboren kind bepaalde afwijkingen heeft. U zal bij een dergelijk geval daarin begeleid worden.

Wanneer is een eerstelijnszorg voldoende?

Wanneer er tijdens de zwangerschap geen complicaties zijn, is een eerstelijns zorg voldoende. Dat wil zeggen dat de zorg hierbij wordt verleend door de verloskundige of door de huisarts die een verloskundige specialisatie heeft gevolgd tijdens de opleiding. In Nederland worden bevallingen vaak thuis gedaan. Het kan ook in een geboortecentrum worden afgehandeld.

Wanneer is een tweedelijnszorg nodig?

In sommige gevallen is een tweedelijnszorg noodzakelijk. Een tweedelijnszorg zal altijd in een ziekenhuis plaatsvinden. De tweedelijnszorg gebeurt onder de verantwoordelijkheid van een gynaecoloog of klinisch verloskundige. Zo’n tweedelijnszorg wordt toegepast wanneer er complicaties zouden kunnen optreden bij de bevalling. Na de bevalling zullen de ouders alleen maar genieten van hun baby en de bevalling op zich snel achter zich laten.

https://birth-verloskundigen.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten