De drie beste tips die een makelaar jou kan geven voor de huizenmarkt

VL wonen

Het blijft een raar fenomeen wat er nu gebeurt met de huizenmarkt. De prijzen schieten erg omhoog en de rente is extreem laag. Wat gebeurt er nu allemaal? Daar weten wij helaas niet het antwoord op, maar makelaars kunnen jou wel een handje helpen in deze moeilijke tijd van een huis kopen. Ja, ze zijn er om jou op te hoogte te brengen van nieuwe huizen, maar ook om je bepaalde tips te geven over hoe je de huizenmarkt nu het beste kan aanpakken. En dat lees je allemaal in deze blog.

Bespreek je mogelijkheden met een hypotheekadviseur

Als je de kans hebt om iets te overleggen of een gesprek te regelen bij een hypotheekadviseur, zouden bijna alle makelaars dat aanraden. Het is namelijk voor beide partijen een fijne aanpak van werken. De hypotheekadviseur kijkt met je financiën mee en rekent voor je uit hoeveel je maximaal aan een huis kunt uitgeven, of dat het misschien nu niet verstandig is om een huis te kopen. Daarbij kunnen zij ook aan de makelaar doorgeven dat jij als zoekende een stabiel inkomen hebt, waardoor je meer kans hebt op een huis.

Meld je overal aan om iedereen voor te zijn

Het is mogelijk om eerder te weten te komen of er bepaalde huizen of appartementen in de verkoop gaan. Je moet je dan zelf aanmelden bij verschillende makelaars in jouw omgeving en elke keer krijg je een mailtje of een notificatie als er binnenkort een nieuw huis op de markt wordt geplaatst. Nee, deze staat dan niet direct op Funda. Jij hebt dus voorrang en weet wat er aan komt. Je zou zelfs al een bod kunnen uitbrengen erop.

Wees er snel bij!

Desondanks dat de huizenmarkt prijzen alleen maar omhoog gaan, zien makelaars nog steeds hoe snel huizen tegenwoordig worden verkocht zelfs in corona tijd. Daarom blijven makelaars zeggen dat als je iets ziet wat echt voldoet aan al je eisen, moet je snel een goed aanbod bieden, anders ben je het huis gewoon kwijt. De eerste beste bieder krijgt namelijk het huis en het is echt een race tegen de klok geworden.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten