VL Wonen
Wonen in een appartement

De beste tuintips voor de herfstmaanden

Langzamerhand komt de zomer tot haar einde en worden de dagen korter en wordt het over het algemeen natter en kouder. De herfst wordt door veel mensen gezien als de minst leuke periode in het jaar. Je kan niet genieten van de zon, er is geen sneeuw en de planten en de tuin krijgen het zwaar te voorduren. Toch zijn er manieren om de tuin in deze periode mooi te houden en je goed voor te bereiden op de vorstperiodes. Verder in dit artikel zijn een aantal tips genoemd voor de tuin in de herfstmaanden.

Bladeren

De herfstperiode staat bekend om het vallen van bladeren. Nu wordt gedacht dat gevallen bladeren zo snel mogelijk verwijderd moeten worden. Echter blijkt dat een kleine laag bladeren niet altijd slecht is en meteen hoeft worden opgeruimd. Een kleine laag bladeren kan namelijk de natuur beschermen. In deze bladeren zitten namelijk ook beestjes die weer goed zijn voor de vogels en er worden andere beesten onder de bladeren beschermd. Wel is het belangrijk om de bestrating en gras in de tuin bladvrij te maken. De bladeren kunnen namelijk gaan rotten en ze kunnen voor gladheid zorgen op de bestrating. Heb je grind in de tuin en wil je daar bladeren weghalen dan zal je daar al het best moeilijk mee hebben gehad. Met een hark haal je de bladeren wel weg, maar neem je in veel gevallen ook het grind mee. Voor dit probleem is een oplossing bedacht. Je kan namelijk een zogenaamde Gark kopen. Dit is een hark waarmee je direct kunt scheppen en zeven. Zo haal je makkelijk de bladeren weg en blijft het grind op de plek liggen.  

Beplanten

Er wordt altijd vanuit gegaan dat je beter geen planten meer kan plaatsen in de herfstmaanden, omdat de winter eraan komt. Toch blijkt dat de grond nog warm is en vochtig wordt in deze maanden. Ideaal om planten neer te zetten of een boom te planten. De wortels kunnen zich nog vormen voordat de winter aanstaande is. Er wordt ook wel gezegd dat je bloempollen heel goed in de maand oktober kan planten.

Gras

Misschien heb je wel gras in de tuin en is het gras lang geworden. Dit wil je natuurlijk maaien om er voor te zorgen dat het weer mooi wordt. Er wordt hierbij aangegeven dat je tot oktober regelmatig nog kan maaien, maar daarbij wordt wel gezegd dat je het gras niet te kort moet maaien. Het overtallige gras moet nog wel. Als je dit namelijk niet doet kan het voorkomen dat er schimmels komen en het gaat rotten op het mooie gazon. Ook het aanleggen van gras kan nog steeds tot de maand oktober ongeveer. Het gras heeft nog steeds de kans om goed te groeien in deze periode.

Heb je een vijver in de tuin?

Niet elke tuin heeft een vijver, maar voor de mensen die dit wel hebben is het belangrijk om de bladeren uit de vijver te verwijderen. Dit moet je regelmatig doen, want als je dit niet doet dan kunnen de bladeren naar de bodem zakken en gaan rotten. Dit is niet goed voor het water en voor de vissen.

Gerelateerde artikelen

Raamfolie

Makelaar in Utrecht? Kies Paul Dijkstra

Heerlijke comfortabele design stoelen

Hoe kan je jouw droomhuis financieren?

Veiligheidssloten: zo bescherm jij je woning tegen inbraak

Kavel gekocht? Doe onderzoek!