VL Wonen
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Daklekkage, wat nu?

U ziet water uit het plafond of uit de muur lekken. Het zal toch geen lekkage zijn? In de meeste gevallen is dit helaas wel zo. Bij een lekkage is het belangrijk om snel te handelen, om ergere schade te voorkomen. Uiteraard is een lekkage erg vervelend en wilt u dat dit snel en professioneel opgelost wordt. Vaak is het ook lastig om precies te ontdekken waar de lekkage vandaan komt. Om deze reden is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een professionele dakdekker inschakelt die dit probleem voor u kan oplossen. Ik leg u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen wanneer u een lekkage aantreft.

Wat is een lekkage en hoe herken ik deze?

Een lekkage is niets anders dan een lek in het dak, waar water door naar binnen kan komen. Dit kan vooral op materialen zoals hout veel schade aanrichten. Lekkages beginnen meestal zo klein dat u dit niet direct ziet of ontdekt. Zodra u de lekkage eenmaal ontdekt heeft is het vaak al te laat om schade te voorkomen.

Er zijn een paar veelvoorkomende manieren waarop mensen een lekkage ontdekken. Wanneer u een van deze dingen ziet of meemaakt, is het zaak om direct een professionele dakdekker in te schakelen, die uw daklekkage kan verhelpen. De eerste daarvan is door middel van een vochtplek in een van de muren of het plafond. Vanuit het niets is er ineens een grote vlek zichtbaar of een vlek die alsmaar groter wordt. Dit is het vocht wat in de muren trekt. Ook is het mogelijk dat u ineens een muffe lucht in de woning ruikt. Dit kan betekenen dat er ergens vocht is aangezien dit de geur kan afgeven.

Professionele dakdekker inschakelen om daklekkage te verhelpen

Zoals gezegd is het belangrijk dat u snel handelt en direct een professionele partij inschakelt die de lekkage kan verhelpen en meer schade voorkomt. Uiteraard staan wij in deze gevallen voor u klaar. Wij sporen de lekkage op en verhelpen deze zo snel en precies mogelijk. Wij hebben verschillende methodes waaronder thermografisch- en ultrasoon onderzoek waarmee de lekkages snel kunnen opsporen en op de juiste manier kunnen verhelpen. Tevens zorgt dit ervoor dat wij precies de plek van het lek kunnen opsporen, en deze kunnen verhelpen met zo min mogelijk, en in sommige gevallen zelfs zonder sloopwerk.

Afspraak maken met een professionele dakdekker? Neem direct contact op!

Heeft u een lekkage ontdekt en wilt u dat deze verholpen wordt? Neem dan direct contact met ons op om een afspraak te maken! Wij staan voor u klaar en komen zo snel mogelijk bij u langs!

https://www.dakdekker-amsterdam.nu/

Gerelateerde artikelen

Tips voor het kiezen van de juiste dakbedekking Amsterdam

Dakrenovatie plat dak, met garantie

Gevolgen van een daklekkage