Bruiloften plannen, het leukste werk dat er bestaat

VL wonen

Bruiloften zijn altijd een vreugdevolle gebeurtenis: de bruid straalt van vreugde, de bruidegom straalt van trots en alle gasten en familie zijn opgetogen over de gelegenheid. Maar als je de tijd neemt om op te letten, zul je een of twee mensen vinden die het niet zo naar hun zin hebben als de rest.

Dromen omzetten in werkelijkheid

Tijdens een opleiding bij weddingplannerschool leer je hoe je bruidsparen kunt helpen de bruiloft van hun dromen te realiseren. Je krijgt vele praktische tools, zodat je direct klaar bent om de ideeën van je klant om te zetten in werkelijkheid. Je leert eerst hoe je het budget voor de bruiloft opstelt, het tijdschema voor de bruiloft plant en gerenommeerde leveranciers zoekt. Deze opleiding is aan te raden voor iedereen die bruiloften wil plannen, zijn of haar eigen weddingplanningsbedrijf wil starten of voor een weddingplanningsbedrijf willen werken.

Stressen met een glimlach

Ondanks de permanente glimlach op hun gezicht, lopen ze in werkelijkheid te stressen. Je ziet ze in nerveus zweet uitbarsten bij de minste verstoring, of nerveus rondlopen zonder duidelijke reden. En als klap op de vuurpijl zijn zij de eerste die de driftbuien van iedereen moeten opvangen.

Ja, die persoon is de weddingplanner – de persoon wiens taak het is om op te treden als de goede fee van Assepoester en ervoor te zorgen dat deze glorieuze dag werkelijkheid wordt, zodat de prins en Assepoester nog lang en gelukkig leven. Als weddingplanner kan je wel zeggen dat je het voorrecht heb om vaak met de toverstaf te zwaaien!

Plannen en organiseren

Het geeft een enorme boost,  wanneer je ervoor zorgt dat een bruiloft vlekkeloos verloopt. Het maakt daarbij absoluut niet uit hoeveel haren er aan het eind van elke dag grijs zijn geworden. Het plannen van een bruiloft geeft je als ervaren weddingplanner steeds weer opnieuw een gevoel waar je steeds meer opnieuw naar verlangt. Net als een boosaardige wetenschapper die zijn volgelingen commandeert, is het opwindend om ‘de baas te kunnen spelen’ over de cateraars, de bloemisten, de kleermaker en alle anderen die de bruiloft mogelijk maken. Maar begrijp het niet verkeerd, het gaat natuurlijk niet alleen om de adrenalinestoot.

Het is een creatieve baan

Als je super creatief bent en voortdurend nieuwe innovatieve ideeën door je brein laat stromen, is dit een fantastische carrièrekeuze voor jou. Die prachtige bruiloft die je voor ogen had, vindt nu voor je neus plaats, en jij bent er verantwoordelijk voor. Wedding planning is allesbehalve een conventioneel soort baan die je de hele dag op de werkplek houdt. Elke dag zal buitengewoon zijn en nieuwe moeilijkheden en avonturen met zich meebrengen, zodat je je nooit zult vervelen. Je brengt je tijd door met het bezoeken van websites, het onderzoeken van klantvoorstellen, het bezoeken van showrooms van leveranciers, het ontmoeten van mogelijke klanten, en het opzetten van evenementen.

Lucratieve business

Maar het wordt nog beter: de trouwplanning industrie is ook een zeer lucratieve business met verbazingwekkende vergoedingen als je eenmaal een gecertificeerde weddingplanner bent. Een opleiding bij weddingplannerschool is dan ook zeker het eerste dat je moet doen als je in deze unieke wereld terecht wilt komen en daar succesvol in wilt worden.

En vergeet vooral niet om tijdens je opleiding plezier te maken en zoveel mogelijk mensen te leren kennen. De meeste weddingplanners zeggen immers niet voor niets dat de contacten die je opdoet al tijdens je opleiding net zo belangrijk zijn als de harde lessen die je tijdens je opleiding krijgt geleerd.

Ga erop uit en veel succes!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten