Bestway zwembadverwarming

Zwembadverwarming voor Bestway Zwembaden

Het begint weer zonnig en warm te worden, tijd om het zwembad op te zetten. Je bent er altijd wel even mee bezig, en daarna moet je hem ook nog eens vullen. Je kent het gevoel vast wel, hij is eindelijk vol maar het water is toch nog wel iets te fris. Natuurlijk kun je het water laten opwarmen door de zon, of je besluit er direct warm water in te doen vanuit de kraan. Dat laatste brengt natuurlijk meer kosten met zich mee. Maar er is nog een optie, namelijk een Bestway zwembad verwarming. In dit artikel ga ik je meer vertellen over het gebruik van een zwembad verwarming.

Verschillende zwembad verwarmingen

Een Bestway zwembad is op verschillende manieren te verwarmen. Daarnaast is het belangrijk om de warmte van het water vast te houden, dit kun je doen door een isolerende hoes over het zwembad te leggen wanneer je deze niet gebruikt. Deze zijn los te verkrijgen, je hoeft alleen maar te kijken naar de afmetingen van je Bestway zwembad.

Solar verwarmingsmat voor zwembad

Je kunt je zwembad op een voordelige manier opwarmen met een solar verwarmingsmat. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het opwarmen van zwembaden. Hoe meer matten je gebruikt, hoe warmer het water wordt. Je sluit de mat aan op de pomp van het zwembad, en wanneer je meerdere matten wilt gebruiken, sluit je deze op elkaar aan. Het water verplaatst zich via de mat, de mat wordt opgewarmd door zonne-energie. Iedere mat maakt jouw zwembad water 3 tot 5 graden Celsius warmer. Maar dit is ook weer afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij het gebruik van twee matten zal het water dus 6 tot 10 graden Celsius warmer worden.

Warmte pomp voor zwembad

Een andere manier om je zwembad op te warmen is via een warmte pomp. De Bestway heater is in dit geval natuurlijk de beste keuze voor een Bestway zwembad. Een warmtepomp verbruikt weinig energie en warmt zeer efficiënt het zwembad op. Het voordeel is ook nog eens dat je de temperatuur zelf kunt instellen. Je kunt met een buitentemperatuur van 15 graden Celsius al een aangename watertemperatuur bereiken. Het is wel belangrijk om te kijken naar de pomp die je gebruikt, hoe zwakker de pomp, hoe minder het water verwarmt met een warmtepomp. In het geval van een zwakke pomp kun je dus beter een solar verwarmingsmat aanschaffen. Of een sterkere pomp aanschaffen.

Elektrische verwarming

Je kunt er ook voor kiezen om je zwembadwater op te warmen met een elektrische verwarming. Deze kan het water tot wel 35 graden Celsius laten stijgen, en is perfect voor de kleinere zwembaden. Ze zijn goedkoop in aanschaf, maar de energiekosten zijn wel hoog. Lees bij de installatie goed de handleiding door, dit om oververhitting te voorkomen.

Conclusie

Koop nooit zomaar een verwarming, een zwembadverwarming voor Bestway zwembaden zijn te verkrijgen in verschillende soorten. Kijk altijd naar de afmeting van jouw zwembad, en de pomp die jij gebruikt. Lees je goed in, op die manier zal jij de beste Bestway zwembad verwarming vinden.

https://alleswater.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten