Beste koelkast met vriesvak 2019

Koelkasten: de functionaliteit in een oogopslag

Een koelkast is waarschijnlijk in elk huishouden aanwezig. Maar hoe werkt een koelkast? 

Een koelkast kan voedsel koelen door de warmte van het interieur naar de omgeving af te voeren. Hiervoor wordt een koudemiddel gebruikt. Het kookpunt van deze koelvloeistof is ongeveer -30 graden Celsius. Het koelmiddel komt vrij in de koelkast. Hier verdampt hij in de zogenaamde verdamper, die zich op de achterwand van de koelruimte bevindt. Verdamping vermindert de warmte in het interieur.

Zodra het koudemiddel verdampt is, wordt het in gasvormige toestand naar de compressor overgebracht. Dit verhoogt de interne druk van het koelmiddel. Tot slot zorgt de condensor ervoor dat het koelmiddel weer in vloeibare toestand is. Wanneer het koudemiddel condenseert, voert het zijn warmte af naar de omgeving.

 

 

Nu stroomt het vloeibare koelmiddel weer terug in de verdamper. Deze stroom wordt geregeld door een gasklep. De temperatuursensoren kunnen detecteren hoe warm het in de koelkast is. Als het te warm is, wordt het proces opnieuw gestart. Lees op onze website de aankoopgids rondom ijskasten.

Welke koelkast is goed? 5 belangrijke aankoopcriteria onder het vergrootglas.

Als u een koelkast wilt kopen, is het raadzaam om op veel criteria te letten. Naast het type en het ontwerp verschillen elektrische apparaten in veel andere aspecten. Op tevredenconsument.nl willen we hier nader op ingaan. Daarom lichten we hieronder vijf relevante aankoopcriteria toe:

Het stroomverbruik:
Wat het elektriciteitsverbruik betreft, spelen de energie-efficiëntieklasse en het jaarlijkse elektriciteitsverbruik een belangrijke rol. Het jaarlijkse elektriciteitsverbruik wordt door de fabrikanten meestal uitgedrukt in kilowattuur (kWh). De energie-efficiëntieklasse mag sinds 2012 niet lager zijn dan A+. De beste energie-efficiëntieklasse is A+++++. Vergeleken met een A+ koelkast levert dit een gemiddelde elektriciteitsbesparing van 50 procent op. Een A+++ koelkast biedt een gemiddelde energiebesparing van 25 procent ten opzichte van een A+ koelkast.

De capaciteit:
Sommige koelkasten hebben een capaciteit van 70 liter. Andere zijn uitgerust met een capaciteit van 500 liter of meer. Welke capaciteit voor u voldoende is, hangt af van uw behoeften en de grootte van uw huishouden. In een enkel huishouden kan een klein apparaatje voldoende zijn. Als u op zoek bent naar een koelkast voor campingtrips, voor een kantoor of voor een feestzaal, kan een kleine koelkast ook voldoende zijn. Een grote koelkast kan ideaal zijn voor huishoudens met meerdere personen. De bijzonder grote modellen met een inhoud van 500 liter of meer zijn bijvoorbeeld geschikt voor huishoudens met zes of zeven koppen.

De volume:
De volume wordt meestal veroorzaakt door een compressor. Het wordt gegeven in decibel (dB). Veel koelkasten bieden een volume van 35 tot 45 dB. Een extreem stille koelkast kan zorgen voor een laag volume van 25 dB.

De bediening:
Bij veel koelkasten heeft u de mogelijkheid om de temperatuur mechanisch aan te passen met behulp van een draaiknop. In sommige gevallen kan dit traploos gebeuren. Sommige modellen zijn weer uitgerust met een display. Hiermee kunt u onder andere de huidige temperatuur bekijken en aanpassen.

Het materiaal:
Het is belangrijk dat de koelkast is gemaakt van hoogwaardige materialen. Sommige koelkasten zijn gemaakt van roestvrij staal. Zo’n roestvrijstalen koelkast is meestal duurder dan bijvoorbeeld plastic modellen. Bovendien moeten de legborden bij voorkeur van veiligheidsglas zijn. Als er een flessenrooster aanwezig is, is het voordelig als het uit metaal bestaat.

Bekijk onze lijst met speciaal geselecteerde vriescombinaties.

https://tevredenconsument.nl/huishoudelijke-apparaten/beste-koelkast-met-vriesvak-2019/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten