Hoe u uw bewakingssysteem tegen hackers kunt beschermen

VL wonen

Hoe u uw bewakingssysteem tegen hackers kunt beschermen

Decennia lang hebben organisaties videobewakingssystemen gebruikt om hun bedrijf te beveiligen. Dankzij verbeteringen in de technologie hebben hackers echter toegang gekregen tot beveiligingscamera’s. Tegenwoordig maken veel bedrijven gebruik van Internet Protocol (IP) camera’s die een internetverbinding nodig hebben voor gebruik. Hier zijn vijf tips van Slotenmaker Rotterdam die u kunt gebruiken om uw bewakingssysteem te beschermen tegen hackers.

1. Wijzig regelmatig wachtwoorden
Als uw videobewakingssysteem vereist dat u een wachtwoord invoert om live feeds en camera’s te bekijken, moet u dit regelmatig wijzigen. Het is gemakkelijker voor hackers om apparaten met verouderde wachtwoorden in gevaar te brengen. Verander het wachtwoord van uw bewakingssysteem om de drie maanden en gebruik het juiste wachtwoordbeheer.

2. Bewaar nooit standaard gebruikersnamen en wachtwoorden
Veel fabrikanten van videobewaking voorzien nieuwe gebruikers van een standaard gebruikersnaam en wachtwoord. Beide legitimatiegegevens moeten onmiddellijk worden gewijzigd nadat u uw camera hebt geïnstalleerd. Standaardgebruikersnamen en -wachtwoorden zijn vaak opgenomen in de gebruikershandleiding en zijn te vinden op de website van de fabrikant, waardoor hackers gemakkelijker toegang krijgen tot uw systeem als ze niet zijn aangepast.

3. Beveilig uw netwerk
Omdat de meeste bedrijven camera’s gebruiken die verbinding met internet maken, is een veilige netwerkverbinding cruciaal. Wanneer uw netwerk onveilig wordt gelaten, loopt u het risico open toegangspunten in uw systeem achter te laten, waardoor hackers de kans krijgen om uw bewakingscamera’s in gevaar te brengen. Beveilig uw netwerk tegen cybercriminelen door:

Uw netwerk en camera’s controleren op bedreigingen. Overweeg een netwerkverwerkingscentrum (NOC) dat een volledig apparaatbeheer en bewaking van uw bewakingssysteem biedt.
Elk netwerkelement beveiligen. De apparaten die u gebruikt om u aan te melden bij uw camera’s moeten beveiligd zijn om een ​​inbreuk op de beveiliging te voorkomen.
Een beheerde breedbandoplossing overwegen. Gebruik een vertrouwde provider die continu netwerkbeheer biedt, zodat u wordt gewaarschuwd wanneer er een bedreiging is.
4. Gebruik nooit een openbaar netwerk
Openbare Wi-Fi-netwerken zijn zeer gevoelig voor hackers. Vermijd inloggen op uw camerafeed wanneer u bent verbonden met openbare wifi. Hackers kunnen eenvoudig toegang krijgen tot informatie via gedeelde netwerken, inclusief uw referenties voor videobewaking.

5. Gebruik camera’s met versleutelde signalen
Als u videotoezichtcamera’s implementeert in uw zakelijke beveiligingsstrategie, zoekt u naar camera’s met gecodeerde signalen. Versleuteling camoufleert informatie die via internet wordt verzonden, waardoor het voor hackers moeilijk wordt om waardevolle gegevens te identificeren, zoals uw videobewakingsinformatie.

Volg deze vijf tips om uw bedrijfscamera’s te beveiligen tegen hackers. Werk bovendien altijd samen met een vertrouwde beveiligingsleverancier voor de juiste plaatsing en installatie.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten