Besparen op je energierekening: Hoe doe je dat?

VL wonen

Wie zijn de laatste periode een stuk duurder uitgekomen met hun energierekening? Daar heeft verschillende reden voor. Hierdoor is het belangrijk dat je gaat besparen op energie, anders ben je binnen no-time weer aan het kortlopen. Een van de opties is het aanschaffen van de beste energiemeter. Dit artikel geeft je daarom informatie over wat je allemaal kan doen om efficiënt te besparen op energie én onszelf zo goed mogelijk te beschermen tegen prijsstijging van gas en elektriciteit.

Hoe kan ik besparen op mijn energierekening?

Hieronder lees je een aantal punten waarmee je flink kunt besparen op de energierekening.

  1. Kijk goed naar je energieverbruik én vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders op internet. Zo kan je veel besparen op je energierekening!
  2. Door slim gebruik te maken van een goede energiemeter, bespaar je een hoop geld op energie. Maak gebruik van slimme meters om te bepalen waar precies het probleem zit of wanneer de kosten erg hoog worden.
  3. Het is heel belangrijk dat je je goed oriënteert op de energieleveranciers in Nederland. Er is een groot aantal verschillende levensduur- of duurzame energie aanbieders te vinden, die vaak ook nog afwijken in de tarieven die ze hanteren.

Isolatietips om je energierekening te verlagen:

  1. Meer glas in de woning, het isoleert en trekt warmte naar binnen én buiten. Dus dak-, muur- en vloerisolatie zijn prima ideeën om energiezuiniger te wonen, maar ook dubbel glas isoleert goed.
  2. Zet apparaten die je niet gebruikt uit én schakel de stroom af als je weg gaat of slaap.
  3. Kies voor een warmtepomp als je energie wilt besparen en hebt niet genoeg geld om te investeren in duurzamere materialen. Een groot voordeel van deze manier is dat er veel minder stroom nodig is.

Een goede energiemeter koop je bij EnergyFlip. Ze zullen je helpen met het installeren en adviseren van het gebruik van de energiemeter. Daarnaast is de energieverbruik in een app bij te houden.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten