Belangrijke aandachtspunten tijdens het renoveren van je woning

VL wonen

Tijdens het renoveren van je woning is het verstandig om een specialist in te schakelen. Iemand die je kan helpen bij het vormgeven en realiseren van de renovatie. Hierbij is het onder andere belangrijk om op de volgende zaken te letten:

Werkzaamheden tijdens een renovatie

Bij alle werkzaamheden die je wilt uitvoeren tijdens het renoveren is vooral één stap heel belangrijk, namelijk het uitschakelen van de stroom. Nadat de stroom is uitgeschakeld kan er bijna niks meer mis gaan. Er kan veilig gewerkt worden zonder dat je bang hoeft te zijn voor elektrische spanning. Er moet wel getest worden of de stroom er daadwerkelijk af is, dit kan simpel gedaan worden met een spanningsmeter. Een tip is om de stroom in de gehele woning eraf te halen en niet alleen maar de betreffende groep.

Kabels en leidingen

Om erachter te komen waar alle kabels en leidingen lopen in uw huis en zo de kans om iets kapot te maken te verkleinen, is het handig om de huidige elektra in kaart te brengen. Dit is ook een goede manier om erachter te komen of er op bepaalde plekken wat vervangen kan worden omdat het kapot is. De groepenkast in kaart te brengen is ook belangrijk, het kan zomaar zijn dat er bepaalde groepen dicht in de buurt zijn van overbelasting. Na een verbouwing worden elektrische apparaten soms verschoven, als deze nu op een andere groep aangesloten worden dan kan er zomaar overbelasting komen.

Elektra

De aardlekschakelaar controleren kan mooi meegenomen worden bij een verbouwing. Wat veel mensen niet weten is dat een aardlekschakelaar twee keer per jaar getest moet worden, dit is zelfs verplicht. Een aardlekschakelaar beschermt jou zelf namelijk maar ook apparaten als er ergens lekstroom is. Een verbouwing is dus een mooi tijdstip om dit te testen.

Renovatie specialist

Het is aan te raden om tijdens het renoveren verschillende specialisten aan te nemen die je overal mee kunnen helpen. Tijdens het renoveren van je woning ervaar je minder stress omdat alle werkzaamheden in handen zijn van specialisten die goed weten wat ze doen.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten