4 duurzame vervangende producten die je in huis moet hebben (of juist niet)

VL wonen

Duurzaamheid is belangrijk en steeds meer mensen proberen hier hun steentje aan bij te dragen. Om ervoor te zorgen dat je weet hoe je dat doet, hebben wij een lijstje van 5 producten voor je opgesteld die je in huis moet hebben, of juist niet.

Een biologisch matras

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een matras is wel een product waar behoorlijk wat winst mee behaald kan worden op het gebied van duurzaamheid. In de productie van een matras gaat namelijk flink wat CO2 en water zitten. Op unamatras.nl kun je een biologisch matras kopen. Zo kun je op een duurzame manier dus uitrusten!

Vlees én vleesvervangers

Je raad het al, vlees is het product dat je dus niet in huis moet hebben. Vlees is enorm slecht voor het milieu en is verantwoordelijk voor minimaal 25% van de CO2 uitstoot. Het is dus beter om geen vlees in huis te hebben, maar hoe zit het dan met vleesvervangers? Vleesvervangers zijn natuurlijk een stuk beter om te eten dan gewoon vlees. Vleesvervangers worden echter gemaakt van sojabonen en deze moeten in grote getale geproduceerd worden om al dat nepvlees te maken. Het beste is dus om ook de vleesvervangers te laten liggen en gewoon groentes te eten. Door een gevarieerd dieet aan seizoensgroenten te eten, blijf je gezond, bespaar je een hoop geld en ben je duurzaam beter.

Zeep zonder plastic

In de badkamer is enorm veel plastic te vinden. Denk aan shampooflessen, conditioner flessen, huidproducten, eigenlijk zit alles verpakt in plastic. Dat is natuurlijk hartstikke slecht voor het milieu en de natuur. Gelukkig zijn er heel veel producten waarmee je plastic in je badkamer kunt vermijden. Denk aan shampoo bars en bodybars. Dit zijn zeepproducten in de vorm van een blok, zodat er geen plastic aan te pas komt.

LED-verlichting

Stap één in het verduurzamen van je woning, is het nemen van LED-verlichting. Dit is een enorm makkelijke stap en je kunt er ook nog eens een hoop geld mee besparen. LED-lampen zijn namelijk een stuk energiezuiniger dan TL-lampen.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten