3 tips om je helpen inspiratie te vinden voor je volgende blog

Er zijn twee soorten bloggers.

De ene heeft een oneindige lijst met ideeën voor blogposts, maar kan gewoon de tijd niet vinden om ze allemaal te schrijven. De andere wil meer blogposts schrijven maar zit vast aan ideeën.

Welk type blogger ben jij?

Als je de laatste bent, heb je geluk. Dit bericht biedt je 3 ideeën om je te helpen inspiratie te vinden voor je toekomstige blogberichten.

1) Wat zijn je populairste posts?

We schrijven blogposts niet altijd alleen voor een publiek. Bloggen is een geweldige manier om na te denken en je gedachten te documenteren.

Veel bloggers genieten echter van de voordelen van een authentiek publiek. Een goed beginpunt is dus uit te zoeken welke van je posts in het verleden weerklank hebben gevonden bij je publiek.

Als je eenmaal weet wat je populairste berichten zijn, vraag jezelf dan af:

  • Wat kan ik nog meer schrijven over datzelfde onderwerp?
  • Kan ik het onderwerp verder uitsplitsen? Bijvoorbeeld, als je een overzicht hebt geschreven over het onderwijzen van meetkunde aan groep 8, zou je het dan kunnen uitsplitsen en een reeks gedetailleerde lesplannen, beoordelingen of bronnen kunnen delen?
  • Is er een stijl van berichten die populair is bij lezers? Heb je “top 10” berichten geschreven of “how-to” berichten of “vergelijkende” berichten die het goed hebben gedaan? Zou je meer posts in een soortgelijke stijl kunnen schrijven?
  • Zou je wat van je oude inhoud in een ander formaat kunnen gieten? Zou je bijvoorbeeld van een van je populaire posts een video, slideshow, checklist, grafiek, enz. kunnen maken?

2) Peil je publiek

Als je al een tijdje blogt en een publiek voor je blog hebt opgebouwd, overweeg dan eens om je lezers te vragen waarover ze graag zouden willen dat je schrijft.

Google Forms is een geweldige manier om een eenvoudige enquête te maken, maar er zijn ook andere tools beschikbaar zoals Crowdsignal (voorheen Polldaddy).

Houd de enquête zo eenvoudig mogelijk zodat drukke lezers zich niet terughoudend voelen om een antwoord in te dienen.

3) Bouw voort op de blogpost van iemand anders

Als je een blogger bent, lees je waarschijnlijk ook de blogberichten van anderen. Dit is een belangrijk onderdeel van het bloggen. Het lezen van andere blogs helpt je niet alleen je denkwijze te ontwikkelen, maar helpt je ook deel uit te maken van een online gemeenschap. Ga voor je dagelijkse dosis inspiratie naar www.nextinspiration.nl.

Heb je ooit een blogbericht gelezen dat je echt aan het denken zette? Misschien blijf je achter met een hoop onbeantwoorde vragen of heb je gewoon het gevoel dat je meer toe te voegen hebt aan het gesprek.

Je kunt een reactie achterlaten of je kunt het onderwerp verder uitdiepen door een blogbericht te schrijven.

https://www.nextinspiration.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten