Mobiele airco

Alle voordelen van een mobiele airco

De zomer staat weer voor de deur. En dat betekent weer een paar maanden lang alleen maar korte broeken en slippers. Iets waar iedereen elk jaar weer naar uitkijk. Maar ook zit er helaas een iets minder leuke kant aan vast. Namelijk slapeloze nachten door de hitte. En dat wilt iedereen deze zomer natuurlijk voorkomen. Dus is de vraag naar mobiele airco’s groot.

Wat zijn de voordelen?

Een mobiele airco kent alleen maar voordelen. Het zorgt er namelijk voor dat de kamer waarin je hem plaatst heerlijk verkoeld is. Zo heb je geen last van de hitte, en kun je toch even rustig binnen zitten. Maar niet alleen is het voordeel dat je hierdoor lekker afkoelt. Ook kan je hem in het huis verplaatsen. Hij is namelijk niet zo verschrikkelijk zwaar, en ook heeft hij wieltjes.

Werkt hij ook zonder slang?

Het ligt eraan. In de meeste gevallen hebben de mobiele airco’s een slang waarin de warme lucht afgevoerd kan worden. Heb je deze niet, dan kan de mobiele airco de hitte niet afgeven, en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Je wilt namelijk dat de hitte afgevoerd wordt, zodat jij in een lekkere verkoelde kamer zit. Dus met een slang gaat dit wat moeilijker. Toch bestaan er modellen die dit wel kunnen. Maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je hier wat meer voor moet betalen.

 

Het verschil tussen een mobiele airco en een luchtkoeler

Op het eerste gezicht lijken de twee heel erg op elkaar. Maar van binnen zijn ze zeker anders. Het is niet zo dat de ene beter werkt dan de ander, want ze zorgen allebei voor een verkoelde kamer. Maar een luchtkoeler bevat koud water die verdampt zodra hij het in de ruimte spuit. Dit verkoelt dus heel erg snel en is dus ook super lekker. Bij een mobiele airco wordt er een koelmiddel door middel van een warmtepomp rondgepompt. En dit is dus ook een manier om je kamer of woonkamer te verkoelen. Maar je zult niet doorhebben of er een luchtkoeler of een mobiele airco in je woonkamer staat, want allebei verkoelen ze de ruimte en daar gaat het natuurlijk om. Een ander verschil is ook dat een luchtkoeler een stuk goedkoper is dan een airco. Als je dus graag iets meer wilt betalen, dan heb je ook kwalitatief iets beters in huis. Maar als het maar voor een weekje is, heb je aan een luchtkoeler al genoeg.

Het energieverbruik van een mobiele airco

Een mobiele airco kost nog verbazend veel stroom. Wil je deze namelijk een zomer lang de hele dag gebruiken, dan moet je er toch rekening mee houden dat de rekening op kan lopen tot 300 euro. Dat is dus flink wat geld om alleen maar even af te koelen. Maar goed, dan kan je natuurlijk wel in een koele kamer slapen. Per uur verbruikt hij zo’n 1 kWh. Dat is dus vrij veel. Maar je moet je ook voorstellen dat het heel erg veel energie kost om een kamer voortdurend af te koelen.

Wat is de beste mobiele airco?

Je kunt het natuurlijk ook zo gek maken als je wilt. Hoe meer je namelijk betaalt, hoe meer functies deze heeft. Maar het principe zal altijd hetzelfde blijven. Het merk Carrier scoor onder de klanten erg goed en laat goede reviews achter. Ook het merk Delonghi staat hoog in de lijst. Dit zijn dus beiden de beste mobiele airco op de markt. Dus met deze apparaten in huis, kun jij een heerlijke koele zomer tegemoet gaan!

Dus met deze apparaten in huis, kun jij een heerlijke koele zomer tegemoet gaan!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten