Elke keer opnieuw een bijzondere activiteitendag

Je activiteitendag op school, wat wordt het deze keer?

Weet je deze keer niet goed wat je op het programma wil zetten voor de activiteitendag op school? Het is ook niet eenvoudig om voor de ganse school, voor elke leeftijd en ‘voor elk wat wils’ te organiseren. Een volledige dag besteden aan activiteiten is altijd een uitdaging voor de schooldirectie en de docenten. Ga deze keer eens de culturele en kunstzinnige toer op. Het is eens wat anders dan een dagje sport of een daguitstap naar een pretpark. Kinderen zijn heus wel met kunst en cultuur bezig, ook al tonen ze dit niet altijd. De kunst is om hun kwaliteiten op deze vlakken naar boven te laten komen. Het is zelfs heel verrassend om te zien hoe kinderen het doen op cultureel en kunstzinnig vlak. Ben jij benieuwd?

Muziek als hoofdactiviteit op je schoolactiviteitendag?

Muziek spreekt iedereen aan. Elk kind houdt van muziek. Misschien zitten er op je school grote talenten verborgen. Ook zang en dans is iets waar leerlingen heel erg van houden. Denk aan een bepaalde muziek activiteit en bouw daarrond je schoolactiviteitendag op. Je kunt de leerlingen bijvoorbeeld een Kerstshow laten in elkaar steken. Of je wil het afscheid van een directeur vieren de leerlingen een speciale voorstelling laten geven. Zijn er bepaalde thema’s die je in het daglicht wil zetten, bijvoorbeeld racisme of milieubescherming? Hierrond wordt er dan gewerkt.

De schoolactiviteitendag als leermoment

Wat leren kinderen zoal tijdens een schoolactiviteitendag? Ze leren een hele reeks zaken zoals muziek maken en zelf schrijven, dansen en kostuums maken. Hierin zit een heleboel fun, maar ook hun creativiteit wordt aangesproken. Ze leren samenwerken om tot een prachtige show te komen. De ene leerling neemt de leiding, andere leerlingen voeren uit. Het ene kind werkt graag achter de schermen, een andere kind treedt dan weer graag op de voorgrond. Ze leren over zichzelf en ze ontdekken in welke rol ze zich het beste voelen. Ze leren elkaar beter kennen, er worden nieuwe vriendjes gemaakt. Met andere woorden, sociale vaardigheden én talenten worden aangescherpt en ontwikkeld. Uit een activiteitendag op school nemen ze heel wat wijsheid mee voor de toekomst!

https://kleinkunstig.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten