Samen wonen is toch gezelliger dan alleen

Je woont op dit moment alleen maar bent wellicht toch op zoek naar een partner als aanvulling op je leven. Nu je maatschappelijke carrière waarschijnlijk stabiel is, merk je dat je behoefte om thuis een rustpunt en een aanspreekpunt te hebben, alleen maar sterker wordt. Voor jou is een ideale partner immers veel meer dan alleen maar iemand met wie je de liefde bedrijft. In je dagelijkse leven kom je bijna alleen maar mensen tegen die al een vaste relatie hebben. Hoe vind jij de juiste partner, die echt bij je past en met wie je nog vele jaren gelukkig kan leven en zijn? We kijken naar online daten en relatiebemiddeling.

De kunstmatige wereld van het online daten

Als je iemand ontmoet en als jullie met elkaar communiceren, dan vallen alle puzzelstukjes tegelijk op hun plaats. Al heel snel heb je door of er in een eventuele relatie wel of geen muziek zit. Non-verbale signalen, uiterlijk, stem, oogopslag en uiteraard de inhoud van jullie communicatie komen tezamen en geven je een totaalbeeld. In de wereld van Tinder of de vele online datingsites gaat alles echter in stapjes. Je ziet een foto, je leest een profieltekst en je reageert. Stapje voor stapje wordt een beeld opgebouwd. Chatten en telefoneren zorgen voor de finetuning van dit beeld. Komt het dan tot een ontmoeting, dan ontdek je of het beeld dat je van een partner hebt, overeenkomt met de werkelijkheid. Deze methode kan goed werken en heeft aantoonbaar resultaten. Helaas worden we tegenwoordig overspoeld door datingsites met nepprofielen en zijn ook niet alle personen die ingeschreven staan écht op zoek naar een duurzame relatie. Uiteindelijk, na vele pogingen, kan de frustratie toeslaan. Wat jij wil is veel meer zekerheid en een hogere slagingskans als het eenmaal op daadwerkelijk daten aankomt.

Relatiebemiddeling geeft een grotere zekerheid

Als je kiest voor relatiebemiddeling, dan kies je voor een methode met een sterke basis. Die basis, dat zijn jouw wensen en verwachtingspatronen. Niet alleen die van jou, ook van een eventuele partner. Een persoonlijke matchmaker neemt gesprekken met je af en vraagt je wat je precies van een relatie verwacht. Vanuit persoonlijke ervaring met mensen zoals jij krijgt een bemiddelaar een goed beeld van de partner die eventueel bij jou zou passen. Vervolgens doet de professional in relatiebemiddeling hetzelfde bij jouw mogelijke partners. Het resultaat is een match die uitgaat van gedeelde verwachtingen en wensen. Daarna is de volgende stap in relatiebemiddeling de daadwerkelijke ontmoeting tussen jullie beiden. Daar zit de kracht van relatiebemiddeling: het geeft door een strenge voorselectie veel meer kans dat je iemand ontmoet die hetzelfde van een relatie verwacht als jij. Een succesvol bureau in relatiebemiddeling kan aantoonbare resultaten laten zien.

Hoe kom je aan een duurzame relatie?

Je kunt het zelf proberen te doen, via activiteiten voor singles of door online te daten. Hou er rekening mee dat dit een langdurig proces kan zijn. Of je kiest voor relatiebemiddeling, dat een grote slagingskans op een duurzame relatie geeft in een kortere tijd. Uiteindelijk is de keuze aan jou.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten