Zo verklein je de kans op een inbraak

Wanneer de vakantieperiode weer aanbreekt, is iedereen druk bezig met het inpakken van zijn of haar koffer. In volle euforie maken we ons klaar voor vertrek en delen al snel de eerste kiekjes op onze social media. Ontzettend leuk natuurlijk, zo kan iedereen zien hoe geweldig of je het hebt. Toch is het niet altijd verstandig om dit te doen. Ook inbrekers kunnen namelijk met je meekijken. Wanneer ze zien dat je weg bent en waarschijnlijk ook nog wel even wegblijft, is de kans vrij groot dat ze even een kijkje gaat nemen. Om dit te voorkomen, hebben we een aantal tips voor je, zodat je de kans op inbraak verkleind. 

 

Plaats niet alles online

 

Hoe verleidelijk het ook is, het aan iedereen laten zien hoe prachtig het strand wel niet is en hoe lekker de cocktails is natuurlijk ontzettend leuk om te doen. Toch is het niet verstandig om te doen. Ook inbrekers kijken namelijk regelmatig op facebook, instagram en allerlei andere kanalen om zo te kunnen achterhalen of iemand thuis is ja of nee. Wanneer jij dan in het buitenland bent en er is niemand thuis, is het voor een inbreker natuurlijk ontzettend gemakkelijk om in te breken. Niet alleen is dit ontzettend vervelend, maar het is ook een hoop gedoe. Zo moet je de slotenmaker in Utrecht bellen om je slot te komen vervangen en dien je de verzekering te bellen zodat de kosten van de geleden schade in kaart kunnen worden gebracht.

 

Laat de slotenmaker in Utrecht een zomercheck doen

 

Het kan natuurlijk zijn, dat je ervan overtuigd bent dat alles goed kan worden afgesloten thuis. Toch doe je er goed aan om vlak voordat je vertrekt de slotenmaker in Utrecht eens te bellen, zodat ze een kijkje kunnen of alles zomerproof is. Vaak kunnen ze met een paar eenvoudige trucjes, die ook door veel inbrekers worden gebruikt, eenvoudig kijken of ze je huis binnen kunnen dringen. Is dit het geval, dan kunnen ze je waar nodig direct voorzien van passend advies. Zodat je met een gerust hart op vakantie kunt. Wees dus niet eigenwijs en zorg ervoor dat je een check laat uitvoeren, want de kans op inbraak is namelijk een stuk groter wanneer je de zaken niet op orde hebt.

 

Laat je buren de post weghalen

 

Het klinkt ontzettend ouderwets, maar er is niets eenvoudiger voor een inbreker, dan te kijken naar de post die zich gedurende een langere periode blijft opstapelen. Zo is het dus verstandig om je buren of familie of vrienden te vragen dit tijdig weg te halen. Zo kunnen inbrekers niet zijn dat je er al een tijd niet bent geweest en hoef na je vakantie de slotenmaker Hoofddorp niet langs te komen om een nieuw slot in je deur te zetten.

 

 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten