Waarom goede sloten thuis essentieel zijn

In de huidige tijd waar iedereen druk is en dus veel van huis, zien we dat het aantal inbraken steeds verder toeneemt. Ondanks het feit dat een groot deel van de mensen voldoende voorzorgsmaatregelen heeft getroffen om inbrekers buiten de deur te houden, zien we ook dat er een groep mensen is, die het onderschat. Zonder dat je het vaak door hebt, zijn inbrekers in minder dan 5 seconden bij je binnen. Je hoeft maar een ‘lek’ te hebben en ze zien het van mijlenver. Zorg er daarom dus voor, dat jij de beveiliging in en rondom je huis op orde hebt. Een simpele eerste stap is het controleren van de sloten, waarom dit zo belangrijk is, vertellen we je hier.

 

Via de deur naar binnen

 

De meeste inbrekers proberen natuurlijk om zichzelf toegang tot je woning te verschaffen via de deur. Logisch, want dit is de plek waar ze vaak het makkelijkste en ook zonder veel geluid de woning kunnen betreden. Wanneer jouw deur niet beschikt over de juiste sloten, zullen ze zo binnen zijn. Het is dus allereerst van belang dat je goed kijkt welke sloten je nu eigenlijk hebt en nog belangrijker, dat wanneer deze niet goed genoeg zijn, je ze direct vervangt. De norm van dit moment is dat je op z’n minst een meerpuntsslot in je deur hebt zitten. Op deze manier moeten ze de deur op meerdere punten forceren en is de kans klein dat ze dit op korte termijn lukt.

 

Isolatie

 

Veel mensen vergeten het misschien, maar wanneer jij goede sloten op je deuren hebt zitten, dan zal je deur ook een stuk betere aansluiten. Hierdoor kan de warmte niet ontsnappen, waardoor jij je huis een stuk gemakkelijker warm houdt. Twijfel jij of je het allemaal wel voor elkaar hebt, neem dan eens een kijkje op https://slotenmaker.direct/slotenmaker-arnhem/. Zo kun je ook direct een afspraak maken voor bijvoorbeeld het laten uitvoeren van een algehele veiligheidscheck rondom je huis. Overigens kun je dan ook direct aan de slotenmaker vragen of hij het nodige wil aanpassen indien nodig.

 

Bespaar niet op de kosten

 

We zien vaak, dat mensen het zonde vinden om teveel geld uit te geven aan goede sloten. Toch is dit van essentieel belang. Steeds meer verzekeraars stellen namelijk als voorwaarde dat je huis moet zijn voorzien van de juiste gecertificeerde sloten. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat ze eventuele schade niet of niet volledig vergoeden. Zorg er daarom dus voor, dat je minimaal één keer per jaar iemand laat komen om alles goed na te laten kijken, zodat je de kans dat een inbreker je huis kan betreden zonder toestemming vele malen kleiner wordt. Uiteraard is er altijd een kans dat het ze toch lukt, dus wil jij optimaal beschermt zijn, denk dan ook eens na over een camera. 

 

 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten