Glas op maat, makkelijk, veilig en veel meer mogelijkheden

Wanneer je in een schuurtje een ruit hebt gebroken, is het misschien makkelijk om de ruit zelf te snijden uit een groter stuk glas. Het wordt pas moeilijker als het gaat om precisiewerk of over ander glas dan gewoon enkel glas. Dan heb je echt wel nood aan maatwerk ruiten. Lees hier waarom je maatwerk voor je ruiten best aan vakmensen overlaat.

Wanneer kiezen voor maatwerk ruiten?

Heb je dubbel of zelfs driedubbel glas? Of misschien heb je veiligheidsglas, draadglas of brandvertragend glas. Dan wordt het moeilijk om dit zomaar even zelf op maat te gaan ‘produceren’. Je kunt in deze gevallen nog moeilijk spreken over glas ‘snijden’. Hier komt het inderdaad op maatwerk neer. Een andere reden om voor maatwerk voor je ruiten te kiezen is wanneer ze geen regelmatige vorm hebben. Denk aan schuin afgewerkte ramen of ronde ramen. Zelfs als het zou gaan om eenvoudig enkel glas, dan moet je al een echte held zijn om een op maat gemaakte ruit zelf te maken. Maatwerk is dan echt wel noodzakelijk.

Welk soort glas kies je? Ontdek de mogelijkheden!

Het grote voordeel van maatwerk voor ruiten is dat je je niet hoeft te houden aan gewoon enkel glas. Je kunt het je zonder problemen veroorloven om eens wat anders te doen en voor een ander type glas te kiezen. Je hebt bijvoorbeeld in je tuinhuis je hobbykamer geïnstalleerd en je hebt er kostbare spullen liggen? Denk dan aan brandvertragend glas. Of je wil eens gek doen en in je tuin een glazen platform/terras installeren? Dan ga je voor beloopbaar glas. Met andere woorden, doordat je op maat je glas laat maken, krijg je plots heel wat meer mogelijkheden.

Veiligheid boven alles

Het snijden van glas is een vak apart. Glas is en blijft toch een gevaarlijk product. Bij het op maat snijden, gebeurt het vaak dat het glas toch breekt daar waar je het niet wil. En dan loop je best wel een risico op verwondingen. Het op maat maken van glas haalt al deze beslommeringen bij jou weg. Je hoeft enkel aan te geven hoe groot je het glas wil en welk soort glas je wenst. De rest wordt voor jou gedaan. En wil je het glas niet alleen laten snijden of produceren, maar ook nog laten installeren? Dan kan dit meteen ook aangegeven worden. De installatie houdt namelijk ook altijd een risico in.

https://www.jlmglas.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten