Slotenmaker inhuren voor een zomercheck

Of we nu naar ons werk gaan of een dagje uit, de deur goed dicht doen is natuurlijk in alle gevallen ontzettend belangrijk. Vooral in de huidige tijd, zijn inbrekers binnen een paar seconden bij je binnen. Je doet er dus goed aan, om niet alleen de deur achter je dicht te rekken, maar ook om deze op slot te doen. Doe je dit niet, dan zijn ze alsnog zo bij je binnen. Met een pasje of één van de andere vele technieken is het voor de inbrekers tegenwoordig kinderspel geworden. Dus wil jij je huis beter beveiligen, dan is het goed om onderstaande tips goed tot je te nemen, want ze zullen je zeker helpen.

 

Draai je deur op slot

 

We zijn vaak al heel snel geneigd om de deur alleen achter ons dicht te trekken. Toch moet jij jezelf aanleren om hem ook op slot te draaien. De kans dat er dan nog iemand zomaar naar binnen kan, is ineens een heel stuk kleiner. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je de volledige deur moet forceren om jezelf toegang te verschaffen tot een woning een stuk minder aantrekkelijk klinkt, dan wanneer je er met een pasje zo in kunt. Vooral met de nieuwe deuren van tegenwoordig, die zijn voorzien van een meerpuntsluiting, is het voor een inbreker bijna onmogelijk geworden om hier binnen te komen, mits de op slot zit natuurlijk.

 

Laat je woning regelmatig checken

 

Ga jij een langere tijd op vakantie, dan is het goed om je huis eens te laten checken door een slotenmaker. Je kunt bijvoorbeeld op https://slotenmaker-utrecht.nl een zomercheck laten uitvoeren, zodat je huis wordt gecontroleerd op een aantal punt aangaande de veiligheid. Er wordt dan netjes een rapport uitgebracht, zodat je uiteindelijk zelf kunt bepalen of je hier wel of niet iets mee doet. Zaken waarop wordt gecontroleerd zijn met name de zwakke plekken in je woning, waardoor een inbreken zichzelf snel toegang kan verschaffen tot de woning.

 

Let ook goed op je ramen

 

De ramen zijn vaak de ideale plek waar een inbreker naar binnen kan. Je hebt er namelijk nog niets aan, dat wanneer jij je deuren goed afsluit, je vervolgens de ramen nog open laat staan. Met een paar eenvoudige trucs kunnen ze het raam namelijk dusdanig forceren, dat ze er gemakkelijk door naar binnen kunnen. Vooral wanneer je een draai/kiep raam hebt, is het binnen een paar seconden gebeurt. Wil jij je huis toch ventileren, dan kun je beter gebruik maken van een ventilatierooster. Wil je toch graag je raam open laten staan, dan is het verstandig om hier een speciale beveiliging voor te laten aanbrengen door slotenmaker de Bilt, zodat je zeker weet dat er niemand naar binnen kan.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten