Woning delen? Laat het uitzoeken!

VL wonen

Het vinden van een geschikte woning is op dit moment ontzettend moeilijk. Door het lage aanbod rijzen de prijzen de pan uit en is het voor starters bijna onmogelijk om aan een woning te komen. Een trend die we daarom steeds vaker zien is een woning delen. Vooral voor studenten en starters is dit een populaire oplossing. Uiteraard zitten er aan het delen van een woning ook wetten en plichten vast. Laat daarom eerst uitzoeken of u in aanmerking komt om een woning te kunnen delen. Hiervoor kunt u ons uiteraard inschakelen. Als huurrecht advocaat in Amsterdam weten wij alles van het delen van een woning, maar ook alle andere zaken die te maken hebben met het kopen of huren van een woning.

Woning delen in Amsterdam, wat zijn de regels?

Zoals gezegd zijn er bepaalde regels verbonden aan het delen van een woning in Amsterdam. Deze regels zijn opgesteld door de gemeente om misstanden te voorkomen. De belangrijkste regels zijn:

  • Wanneer de woning gehuurd wordt door 3 of meerdere personen die niet uit hetzelfde gezin komen is er een vergunning nodig voor kamerverhuur. Als de woning verhuurd wordt aan een gezin of aan 2 of minder personen is deze vergunning niet van toepassing;
  • De gemeenschappelijke ruimte moet minimaal 11 vierkante meter zijn met een breedte van minimaal 3 meter;
  • Er mag 1 volwassene per kamer wonen. Dit aantal wordt verhoogd naar 2 wanneer er sprake is van een huwelijk of geregistreerd partnerschap tussen deze 2 personen;
  • Iedere huurder moet een eigen huurcontract krijgen;
  • De woning moet voldoen aan de eisen voor geluid en brandveiligheid.

 

Wij zijn gespecialiseerd in huurrecht, en dus ook in woning delen. Onze advocaten weten precies wat uw rechten en plichten zijn. Bent u van plan om een woning te delen u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

 

Huurrecht Advocaat Amsterdam

Wanneer u kiest voor Hielkema & Co kiest u voor expertise, toewijding, en resultaat. Onze juristen zijn uiteraard op de hoogte van de laatste regels en wetten met betrekking tot huurrecht, maar ook van (ver)koop, projectontwikkeling, bouw, en bemiddeling. Kortom, voor alles met betrekking tot de wetten, regels, plichten rondom wonen staan wij voor u klaar! Wij werken vanuit toewijding en gedrevenheid. Bij elke zaak verdiepen we ons in de belangen en bedrijfsvoering van de cliënt en stemmen de behandeling van een zaak daarop af. Op deze manier komen we samen tot een resultaat waar we tevreden mee kunnen zijn.

 

Meer informatie over woning delen in Amsterdam?

Onze advocaten weten alles over het delen van een woning in Amsterdam. Neem daarom direct contact met ons op. Wij adviseren u graag en indien nodig staan we u bij in de procedure. Met onze expertise en toewijding helpen we u een oplossing te vinden!

https://www.hielkemaco.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten