Wat zijn de voordelen van een bouwkundig rapport?

VL wonen

Ben je van plan een huis te kopen of juist jouw huis te verkopen, maar weet je niet wat de bouwkundige staat van het huis momenteel is? Dan is het verstandig een bouwtechnische keuring uit te laten besteden. Dit is een gebruikelijk proces en wordt voornamelijk uitgevoerd als mensen een huis gaan kopen (aankoopkeuring). Dit geeft je meer inzichten over de bouwtechnische staat van je woning en of er eventueel mankementen en kosten zijn. Na een bouwtechnische keuring kun je het resultaat van eventuele mankementen overzichtelijk inzien in een bouwkundig rapport. Hierin staan uitslagen, analyses van het bouwkundig onderzoek overzichtelijk vermeldt. Maar wat zijn de voordelen van het aanvragen van een bouwkundig rapport? In dit artikel lees je het!

Voordelen op een rijtje 

Het is niet verkeerd jouw toekomstige huis te laten keuren door middel van een bouwkundig rapport. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan als je het huis eenmaal gekocht hebt. Nu is dit op zichzelf staand al een voordeel, maar we hebben nog meer profijten voor jou op een rijtje gezet. 

Bouwkundig rapport altijd binnen handbereik

Eenmaal een bouwtechnische keuring laten uitbesteden? Je kunt het bouwkundig rapport ten alle tijden online inzien. Een gesprek met jouw makelaar aan de koffietafel? Pak het rapport er gemakkelijk bij tijdens het gesprek.

Kostenoverzicht per jaar

Bij het maken van een bouwkundig rapport kun je ervoor kiezen per hoeveel jaar je een kostenoverzicht wilt ontvangen. Ben je van plan te investeren in een nieuw pand? Wellicht is het interessant de kosten per 1, 5 of zelfs 10 jaar in te zien. 

Het rapport bevat veel advies

Buiten de bevindingen van de gebreken, bestaat een bouwkundig rapport niet alleen uit het analyseren van de mankementen. Zo heb je namelijk toegang tot foto’s, verbeteringen, tips en adviezen om veel geld te besparen als je van plan bent een huis te kopen of een investering te doen. 

Alle belangrijke informatie binnen handbereik

In een bouwkundig rapport staat duidelijk vermeld, welke gebreken van het huis renovatie of reparatie vereisen. Denk aan zaken als kozijnen, gevels, lekkage, vocht, isolatie, balkconstructies en bijvoorbeeld funderingen.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten