Wat kost schilderwerk?

Als je van plan bent om je woning te laten schilderen wil je natuurlijk weten wat dit allemaal kan gaan kosten. Zo kun je van tevoren ook alvast bepalen wat je laat doen en wat je zelf gaat doen. Op deze pagina vertellen we over welke factoren de prijs van schilderwerk beïnvloeden en geven we een kostenoverzicht van schilderwerk. Lees dus snel verder!

Factoren die de prijs beïnvloeden

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de uiteindelijke prijs van het schilderwerk dat je moet gaan betalen. De meest logische zijn natuurlijk de arbeidskosten, maar er komt wel meer bij kijken dan alleen de arbeidskosten. Je hebt namelijk ook nog materiaalkosten waar je voor moet gaan betalen. Er is verf nodig, maar ook kwasten en eventueel ander schildermateriaal. In sommige gevallen moet je ook nog betalen voor de voorbehandeling van het schilderwerk. Dit kan inhouden dat de ondergrond niet meer goed is en er bijvoorbeeld eerst nog geschuurd moet gaan worden. Als je schilderwerk hebt dat op een hoge plek verricht moet worden, zul je ook nog voor de steigerhuur moeten gaan betalen. Zonder een steiger zul je namelijk niet veilig bij deze plekken kunnen komen. Het is vaak ook zo dat hoe moeilijker het schilderwerk te bereiken is, hoe duurder dit schilderwerk wordt. Als laatste heb je nog de voorrijkosten waar je rekening mee moet houden. Het is dus verstandig om te zoeken naar een schilder die dicht uit de buurt komt om deze kosten zo laag mogelijk te houden. Het is tijdens het bepalen van het schilderwerk goed om naar de bovenstaande factoren te kijken en dan vervolgens een keuze te maken wat je zelf kan doen en wat je liever niet zelf doet. Zo kan je ook nog eens op de kosten besparen.

De kosten per type schilderwerk

Er kan zoveel geschilderd worden en de prijzen variëren ook nog eens per onderdeel van je huis dat geschilderd wordt. Het is dan ook lastig om de precieze kosten van het schilderwerk te bepalen. Het schilderen van een deur kost gemiddeld €70,- tot €110,- . Voor het schilderen van een raam ben je daarentegen €15,- tot €25,- kwijt. Een muur of plafond kost €15,- tot €20,- per m2. Als je, je gevel wilt laten schilderen kost dit tussen de €20,- en €40,- per m2. Daarnaast kost het schilderen van een trap €20,- per traptrede en voor een tuinhuis of schutting ben je zo’n €40,- tot €50,- per uur kwijt. Meer weten? Hier lees je alles over de prijs van schilderwerk.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten