Wat is wandbekleding?

Wandbekleding is een paneel die jij op de muur kan aanbrengen. Het voegt extra sfeer toe aan een ruimte. Wandbekleding is leverbaar in verschillende materialen en designs. De opties zijn eindeloos. Tegenwoordig is het ook mogelijk om wandbekleding buiten toe te passen. Daarnaast is het ook toepasbaar in vochtige ruimtes als de badkamer, kies dan voor een kunststof variant van wandbekleding. Het is een goed alternatief voor echte stenen. De wandbekleding wordt bevestigd met plakstrips aan de achterzijde. Zo kan je wandbekleding plakken over verschillende soorten ondergronden, bijvoorbeeld stucwerk, kunststof, beton, gips, granol en hout.

Welke wandbekleding kies je?

Welke wandbekleding jij het beste kan toepassen per ruimte is van verschillende factoren afhankelijk. Allereerst de vochtigheid. Een houten paneel kan bijvoorbeeld niet worden toegepast in de badkamer. Daarom is het ook mogelijk om een kunststof paneel te bestellen met een hout look. Deze kunststof panelen kunnen ook buiten gebruikt worden. Zo kan jij ook extra sfeer aanbrengen in de tuin. De wandbekleding is overigens niet alleen met behulp van strips aan te brengen. Deze zijn namelijk ook verkrijgbaar als zelfklevend en met schroeven.

  • Kunststof is zowel binnen als buiten toepasbaar
  • Verkrijgbaar in veel verschillende materialen en kleuren
  • Eenvoudig in gebruik, zelfklevend, met plakstrips of met schroeven
  • Breng eenvoudig extra sfeer in jouw huis of tuin

Welke wandbekleding past het beste bij mijn huis?

Dat is afhankelijk van de belichting in jouw huis. Heb jij veel ramen en licht tot jouw beschikking, dan zou jij kunnen kiezen voor een donker paneel. Dit zorgt er wel voor dat het licht zich minder door de ruimte kan verplaatsen. Toch geeft het een stoef uiterlijk aan jouw ruimte. Lichte wandbekleding zorgt voor rust en licht. Het kiezen van wandbekleding is ook een kwestie van persoonlijke smaak en wat bij jouw interieur van het huis past.

Verdere inrichting van het huis

Niet alleen het huis kan je aankleden met sfeervolle wandbekleding. Wanneer jij ervan houdt om zelf unieke dingen in elkaar te zetten. Denk hierbij aan het zelf naaien van gordijnen, kussens maken met Schuimrubber of zelfs meubels maken. Als doe-het-zelver zijn er vele projecten mogelijk waar jij jou mee bezig kan houden. Een doe-het-zelver is nooit uit geklust en vindt altijd wel weer nieuwe innovaties om aan te werken.

https://www.schuimrubberbetaalbaar.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten