VL Wonen
Wonen

Thuis een spelletjesavond organiseren: zo doe je dat

Er gaat niets boven een gezellige en knusse avond die je doorbrengt met je vrienden. Een spelletje spelen kan een fantastisch excuus zijn om een hoop vrienden bij elkaar te krijgen in de comfort van je huiskamer. Je hoeft heus niet naar de pub te gaan om een gezellige avond met vrienden te hebben. In het najaar gaat er niets boven een gezellige avond waarin het ene na het andere gezelschapsspel wordt gespeeld. Je kunt bijvoorbeeld Ticket to Ride London bestellen, om vervolgens je vrienden op te bellen met de vraag of ze langs komen. Een spelletjesavond organiseren is nog nooit zo makkelijk geweest!

Raak je snel overprikkeld?

Waar een normale avond met vrienden sterk de nadruk legt op converseren, staat bij een spelletjesavond het spel centraal. Als je snel overprikkeld raakt, kan het heerlijk zijn om jezelf te verliezen in een spel. Je hoeft dan niet de hele tijd te praten met je medemens, maar kunt opgaan in de wereld van het spel. Een spelletjesavond is dan ook een leuke en vrijblijvende manier om samen te zijn, zonder dat je verplicht de hele tijd hoeft te praten over ditjes en datjes. Veel mensen ervaren dat als ontzettend ontspannend! Jij toch ook?

Welke vrienden komen straks bij jou over de vloer?

Het is aan jou om te bepalen welke vrienden je uitnodigt voor de spelletjesavond. Het is verstandig om even bij jezelf na te gaan welke vrienden van spelletjes houden, want niet iedereen heeft een voorliefde voor gezelschapsspellen. Het is dan ook slim om duidelijk te maken dat het de bedoeling is om spelletjes te spelen als je mensen uitnodigt, want zo voorkom je dat mensen langskomen die liever iets anders doen.

Welk spel kies je uit om te spelen?

Het is eveneens aan jou om een spel uit te kiezen om te spelen. Het aanbod is divers. Er is dus voor ieder wat wils. Onder meer de speelduur kan een doorslaggevend argument zijn om voor een bepaald spel te kiezen. Catan duurt nou eenmaal langer dan UNO.

Gezelligheid staat voorop

Voorts is het belangrijk om gezelligheid voorop te zetten als je een spelletjesavond gaat organiseren. Daar hoort lekker eten bij, evenals lekker drinken. Je kunt voorstellen om mensen eten en drinken mee te laten nemen. Of heb je zelf een leuk idee voor het drinken? Als je geen zin hebt om de catering zelf te regelen, kun je ook buitenshuis afspreken. Bijvoorbeeld in een gezellig cafeetje. KoningBordspel.nl heeft een veelzijdig aanbod van de leukste spelletjes.